Trump ďalším triumfom vyrovnal zápis legendy. Naháňačku s O'Sullivanom rozlúsknu až MS

Judd Trump počas finálového zápasu turnaja World Open 2024.
Judd Trump počas finálového zápasu turnaja World Open 2024. (Autor: X/WST)
Sportnet|24. mar 2024 o 15:41

Kto bude hráčom sezóny? Obaja majú na konte po päť titulov.

BRATISLAVA. Anglický hráč snookru Judd Trump sa stal víťazom turnaja Wolrd Open, ktorý sa konal v Číne. Vo finále na neho nestačil domáci Ding Junhui, Trump zdolal svetovú deviatku jasne 10:4.

Angličan triumfoval už na 28. bodovanom turnaji a v historickom rebríčku dobehol na štvrtom mieste Stevea Davisa. Ten bol aktívnym hráčom v rokoch 1978 až 2016, z toho svetovou jednotkou bol v období rokov 1983 - 1990.

Trump vyhral v tejto sezóne päť bodovaných turnajov a už iba jeden mu chýba na vyrovnanie vlastného rekordu zo sezóny 2019/2020. Sezónu s piatimi výhrami zažil aj v rokoch 2020/2021.

Rovnako päť tohtosezónnych triumfov má na konte jeho fenomenálny krajan Ronnie O'Sullivan, avšak tri z nich dosiahol na nebodovaných podujatiach. Avšak, čo sa týka dôležitosti, ovládol obe úvodné podujatia Triple Crown.

To posledné - a najprestížnejšie - je na programe od 20. apríla do 6. mája, kedy sa v sheffieldskom divadle Crucible koná svetový šampionát.

VIDEO: Záver zápasu Judd Trump - Ding Junhui na World Open 2024

A práve tam sa zrejme rozhodne o hráčovi sezóny. Práve svetová dvojka Trump a líder poradia O'Sullivan sú najväčšími favoritmi.

Trump si za víťazstvo v Číne odnáša prémiu 170-tisíc libier. Tretíkrát v kariére sa tak dostal cez hranicu milióna zarobených libier v jednej sezóne (zarobil 1,061 milióna libier).

Pre porovnanie, O'Sullivan má už pred poslednými dvoma turnajmi ročníka na konte rekordnú sumu - 1,155 milióna libier. Obaja tak môže svoje zárobky ešte výrazne rozšíriť.

Zároveň sa prvýkrát vo svete snookru stalo, že v jednej sezóne zarobili na odmenách viac než milión libier až dvaja hráči.

Pre porovnanie, 48-ročný O'Sullivan vedie historický rebríček titulov na bodovaných turnajoch, získal ich až 41. Je sedemnásobným majstrom sveta a na podujatiach Triple Crown sa tešil až 23-krát.

Tridsaťštyriročný Trump je majstrom sveta z roku 2019 a má štyri triumfy v rámci Triple Crown.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Snooker»Trump ďalším triumfom vyrovnal zápis legendy. Naháňačku s O'Sullivanom rozlúsknu až MS