Sme AS Trenčín. A to sme ukázali, vraví autor gólu Matúš Bero

Futbalisti Trenčína smútia po vypadnutí z druhého predkola Ligy majstrov.
Futbalisti Trenčína smútia po vypadnutí z druhého predkola Ligy majstrov. (Autor: TASR)
SITA|23. júl 2015 o 08:12

Veľa im nechýbalo. Futbalisti AS Trenčín zmazali v Bukurešti dvojgólové manko z prvého stretnutia. Napokon vyhrali len 3:2 a do ďalšieho predkola postúpil súper.

BUKUREŠŤ. Keď sa v 89. minúte odvetného súboja 2. predkola Ligy majstrov v Bukurešti ocitol Matúš Bero v dobrej pozícii pred brankárom domácich, futbalová senzácia bola na spadnutie. Cojocaru však svoj tím zachránil.

Do tretieho predkola postúpil rumunský favorit.

Tri strelené góly na ihrisku súpera, z toho tretí v početnej nevýhode bez vylúčeného stopéra Milana Rundiča, či veľmi dobrý herný prejav môžu futbalistov AS Trenčín naplniť pocitom z výborne odvedenej práce.

"Steaua je veľkoklub, ale my sme AS Trenčín - a to sme v odvete aj ukázali. Strašne to mrzí, chýbal krôčik. Beriem to trochu i na seba, lebo také šance musí dobrý futbalista premeniť," vravel Matúš Bero.

V stretnutí strelil druhý gól svojho mužstva.

Zostrih z odvetného stretnutia.

Trenčania v odvete doplatili na slabšiu úvodnú štvrťhodinu druhého polčasu. Ani exportný zásah Muniruho a pokutový kop Tadého však slovenský tím nezložili na kolená.

Brazílčan Wesley v 84. minúte svojim druhým gólom vykresal postupovú nádej. Existovala až do posledných sekúnd nadstaveného času.

"Až na dvanásť minút druhého polčasu sme hrali veľmi dobre. Možno bola jedenástka prísna, ale rozhodcov nebudem riešiť. Koho chcem riešiť, to sú moji hráči. A tí išli od začiatku za víťazstvom," chválil tréner Martin Ševela pre TV Dajto.

"Som na chlapcov hrdý napriek tomu, že nepostúpili. Zažili, ako sa hrá vo futbalovej Európe. A najmä zistili, že pri odhodlaní a viere môžu zohrať vyrovnané zápasy aj so súpermi, akým je Steaua."

semrinec_res.jpg

V samom závere sa v ofenzíve pokúšal pomôcť aj brankár Igor Šemrinec. FOTO - TASR.

"Boli sme blízko postupu, ale chýbajú nám skúsenosti z takýchto zápasov. Jedno moje oko plače, ale druhé sa smeje," priznal Ševela.

"Vyhrali sme v Bukurešti a boli sme v tomto stretnutí lepším tímom. Toto poznanie si musíme vziať do budúcnosti," dodal.

V podobnom duchu sa vyjadril aj krajný obranca Peter Čögley. Práve po jeho zákroku na Jugurthu Hamrouna rozhodca odpískal pokutový kop.

"Domov ideme smutní, ale cesta, ktorou sme sa vybrali, je veľmi správna. Môžeme sa porovnávať s európskymi mužstvami," povedal.

Tréner Steauy Massimo Pedrazzini pripomenul, že až takú náročnú odvetu po víťazstve 2:0 v Žiline nečakal. "Prvých dvadsaťpäť minút prvého polčasu sme akoby nehrali," priznal pre mediafax.ro.

"Nečakali sme, že náš súper začne až tak dobre. Trochu to zrejme moji hráči podcenili. Vieme, na čom musíme popracovať, aby sme uspeli v ďalšom predkole proti Partizanu Belehrad."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Sme AS Trenčín. A to sme ukázali, vraví autor gólu Matúš Bero