Žilina si zastrieľala a je vo finále. Pomohol jej aj parádny gól

Futbalisti MŠK Žilina.
Futbalisti MŠK Žilina. (Autor: TASR)
TASR, SITA|4. máj 2021 o 17:25 (aktualizované 4. máj 2021 o 18:45)

Žilinčania strelili v oboch zápasoch po štyri góly.

Slovnaft Cup - semifinále - 2. zápas

Žilina - Košice 4:1 (3:1)

Góly: 2. Ďuriš, 12. Bičachčjan (11 m), 38. Myslovič, 90. Minárik – 17. Pačinda

/prvý zápas 4:2, do finále postúpila Žilina/

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto dokaze >>>

ŽILINA. Futbalisti fortunaligovej Žiliny sa v súlade s očakávaniami stali finalistami tohtoročnej edície Slovenského pohára.

Žilinčania v semifinále Slovnaft Cupu vyradili druholigové Košice, keď po minulotýždňovom triumfe u súpera 4:2 zvíťazili aj v utorok v domácej odvete 4:1.

O utorkovom triumfe rozhodla Žilina už v prvom polčase (3:1) a po zmene strán si bez väčších problém ustrážia získaný náskok, v úplnom závere pridala ešte štvrtý gól.

Futbalisti Žiliny doteraz vyhrali Slovnaft Cup len raz, podarilo sa im to v roku 2012. Vo finále si zahrali zatiaľ naposledy v roku 2019, v penaltovom rozstrele vtedy podľahli Trnave.

Celkovo už osemkrát hrali vo finálovom súboji Slovnaft Cupu, v ére samostatnosti doteraz štyrikrát.

Druhú semifinálovú dvojicu tvoria majstrovský ŠK Slovan Bratislava a druholigová Banská Bystrica, slovanisti v prvom súboji na domácom štadióne zvíťazili 3:0 a odveta sa uskutoční vo Zvolen v stredu 5. mája.

VIDEO: Patrik Myslovič a jeho parádny gól

Finále Slovenského pohára vo futbale sa uskutoční v stredu 19. mája o 18.00 h, dejiskom bude rovnako ako vlani bratislavský Národný futbalový štadión. Slovenský futbalový zväz už skôr potvrdil, že finálový súboj sa uskutoční bez divákov v hľadisku.

Vo finále v prípade nerozhodného stavu po druhom polčase príde na rad predĺženie, po ňom v prípade potreby bude nasledovať penaltový rozstrel.

Bratislava bude hostiť finále pohára piatykrát v ére samostatnosti, okrem spomenutého roku 2020 to bolo aj v rokoch 1998, 2006 a 2007.

Hlasy po zápase /zdroj: RTVS/

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Samozrejme sa tešíme, sme radi, že sme zvládli tento zápas. Po prvom stretnutí bolo jasné, že súper to bude mať ťažšie, ale podal sympatický výkon. Nič to nemení na fakte, že sa tešíme z postupu. Máme však na viac, najmä v domácom prostredí. Myslím si, že sme nepodali úplne optimálny výkon, čo sa týka útočnej fázy. Zápasov však teraz bolo viac a potešilo ma víťazstvo."

Jozef Vukušič, tréner Košíc: "V prvom rade to bola dobrá skúsenosť pre moje mužstvo. Myslím si, že sme zohrali dva dobré zápasy. Napriek tomu, že sme oba prehrali, snažili sme sa hrať náš, kombinačný futbal. Dostávali sme sa do šancí, Žilina bola určite lepšia v efektivite premieňania šancí."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Žilina si zastrieľala a je vo finále. Pomohol jej aj parádny gól