VIDEO: Veľká chyba brankára. Druholigistu stopol kuriózny gól

Chyba domáceho brankára Filipa Baláža.
Chyba domáceho brankára Filipa Baláža. (Autor: JOJ Šport, DAC - facebook)
Ivan Mriška|7. nov 2023 o 14:53

Na programe bol prvý zápas osemfinále Slovnaft Cupu.

BRATISLAVA. Malým klubom ponúka možnosť zažiariť. Spraviť historický výsledok.

Slovnaft Cup je jedinečný. Píše nevšedné príbehy, ktoré každý rok mapuje redakcia Futbalnetu. V utorok sa hral prvý zápas osemfinále, druholigová Spišská Nová Ves hostila Dunajskú Stredu.

Zápas vysielala naživo televízia JOJ Šport.

Brankárovi lopta vypadla

Outsider začal zápas dobre. Favoritovi bol viac než vyrovnaným súperom, čo mohol tesne pred prestávkou korunovať Vladyslav Vakulinskyi. Jeho brejk však bravúrne zneškodnil brankár DAC Aleksandar Popovič.

Po zmene strán nastúpila Dunajská Streda ako vymenená. Mala hernú prevahu a v 55. minúte ju poslal do vedenia Fernand Gouré.

Pre Spišiakov to bol smolný moment. Hoci lopta letela priamo na domáceho brankára Filipa Baláža, ktorý mal predviesť rutinný zákrok. Lopta mu však vypadla z rúk a skončila za čiarou.

VIDEO: Úvodný gól DAC

Kuriózny moment domácich poznačil. Dunajská Streda mala potom ešte väčšiu prevahu a v 64. minúte skóroval nekompromisne pod brvno Aleš Čermák - 0:2.

Spišiaci v závere odchádzali kondične. V 78. minúte pečatil zaslúžený triumf DAC rozdielom triedy Matej Trusa - 0:3.

„Hlavný cieľ, a to postup je splnený. Zvíťazili sme po zlepšenej hre v druhom polčase. V prvej časti, aj tým, že ihrisko bolo mokré a pomalé sme si nevytvárali toľko šancí. Očakávali sme však, že to príde,“ pre Joj Šport hodnotil tréner Dunajskej Stredy Adrián Guľa.

Lodivod DAC si je vedomý, že jeho mužstvo mohlo cez prestávku prehrávať.

„Pri kontre nás podržal brankár Popovič, čo bolo dôležité. Dôležitá potom bola aj reakcia chalanov. Zareagovali sme fajn, pretože sme strelili tri góly a zaslúžene sme postúpili,“ dodal.

VIDEO: Zostrih zápasu Spišská Nová Ves - DAC

Guľa: Typický pohárový zápas

Spišská Nová Ves je v druhej lige s chudobnými dvomi bodmi na samom dne. Tréner šiesteho tímu Niké ligy však tomu veľkú váhu nepripisoval.

„Pred zápasom bolo jasné, že títo súperi nemajú čo stratiť. A budú schopní urobiť jeden – dva kontra útoky, alebo si pripravia štandardnú situáciu. Takže sme museli byť ostražití.

Bol to typický pohárový zápas, že musíte súpera najskôr zlomiť. A potom môžete zápas kontrolovať,“ hodnotil.

S defenzívou svojho mužstva bol spokojný. Mrzí ho len to, že si jeho mužstvo nevypracovalo v prvom dejstve viac príležitostí na skórovanie.

„Čakali sme, že súpera skôr otvoríme. Ale dôležité bolo, že cez polčas sme si to vysvetlili. Spravili sme dve zmeny, ktoré pomohli mužstvu, čo sa týka hernej konštruktivity v útočnej činnosti. Sme radi za postup, bol to náš cieľ,“ uviedol Guľa.

Zápas po dlhých rokoch

Dunajská Streda hrala na Spiši po dlhých rokoch. Súperi na seba narazili ešte v rokoch 1980 až 1985 v Slovenskej národnej futbalovej lige. Zo šiestich zápasov štyrikrát vyhrala Dunajská Streda.

„Pre nás to bol futbalový sviatok. Čo si ja pamätám, Dunajská Streda u nás v súťažnom stretnutí nehrala. Na zápas sme sa preto tešili. Snažili sme sa na súpera pripraviť čo najlepšie.

Pripravení sme boli dobre, odohrali sme výborný prvý polčas. Škoda obrovskej šance, ktorú sme mali za stavu 0:0. Zápas mohol byť dramatickejší,“ hodnotil lodivod Spišskej Novej Vsi Branislav Ondáš.

Trénera druholigistu okrem veľkej spálenej príležitosti mrzel úvodný gól, ktorý výrazne ovplyvnil priebeh duelu.

„V druhom polčase sme my postavili súpera do komfortnej zóny, pretože sme dostali veľmi lacný gól. Ísť do vedenia pre súpera po takom góle je obrovský darček. Skúsené mužstvo ako Dunajská Streda si to potom postráži,“ dodal.

Dunajská Streda je vôbec prvým tímom, ktorý ma istú miestenku v štvrťfinále Slovnaft Cupu. Ďalšie zápasy osemfinále sa hrajú v stredu 8. novembra.

Slovnaft Cup - osemfinále - 7. novembra:


Spišská Nová Ves - Dunajská Streda 0:3 (1:0)

Góly: 55. Gouré, 64. Čermák, 78. Trusa.

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/


Pohárová súťaž bude mať v tomto ročníku rekordný počet účastníkov. Do boja o trofej sa zapojí dovedna 280 tímov, čo je o 25 viac než v uplynulej sezóne.

Do ročníka 2023/2024 Slovnaft Cup sa prihlásilo 31 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 72 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 47 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 31 treťoligistov.

/Pavúk súťaže nájdete na tomto odkaze >>>/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»VIDEO: Veľká chyba brankára. Druholigistu stopol kuriózny gól