Zápas roka? Skôr zápas cti. Pracujúci ľud z Devínskej Novej Vsi nastúpi proti profíkom

Hráči Devínskej Novej Vsi počas penaltového rozstrelu s Trenčínom.
Hráči Devínskej Novej Vsi počas penaltového rozstrelu s Trenčínom. (Zdroj: Facebook / FCL Devínska Nová Ves, Autor: zvfoto_photography)
Titanilla Bőd|7. nov 2023 o 07:00 (aktualizované 7. nov 2023 o 11:58)

Zápas je na programe v stredu o 13.00.

Doplnené o reakciu športového riaditeľa Michaloviec.

BRATISLAVA. Berieme dovolenky! Takýto slogan vymysleli v Lokomotíve Devínska Nová Ves pred osemfinále Slovnaft Cupu, v ktorom privítajú MFK Zemplín Michalovce.

Tím z V. ligy BFZ je jediným zástupcom regionálnych súťaží medzi najlepšími 16 tímami v pohári. V predchádzajúcom kole sa postaral o obrovskú senzáciu, keď po remíze 1:1 vyradil AS Trenčín po penaltovom rozstrele.

V článku sa dočítate:

  • Prečo sa nebude hrať pod umelým osvetlením?
  • Prečo sa hráči piatoligistu označili ako „pracujúci ľud“?
  • Akú správu dostali z Brazílie?
  • Prečo považujú stretnutie za zápas cti?

Osvetlenie by bolo, ale...

V stredu o 13.00 čaká zverencov trénera Lukáša Luknára ďalší ligista, MFK Zemplín Michalovce.

Hrací čas pre pracujúcich ľudí, ale aj pre študentov a žiakov nie je práve najšťastnejší. Aj preto kompetentní z Devínskej Novej Vsi avizovali, že sa pokúsia nejakým spôsobom spraviť umelé osvetlenie, aby sa zápas mohol hrať neskôr. Inak, taký bol aj apel Slovenského futbalového zväzu, ktorý odznel aj v priamom prenose počas žrebu.

Napokon sa však v Devínskej Novej Vsi bude hrať v úradnom hracom čase. Nie je to preto, lebo by sa pre krátkosť času nepodarilo zabezpečiť umelé osvetlenie.

„Prezident klubu našiel možnosť, ako to spraviť, mali tam byť externé svietidlá. Stálo by to osemtisíc eur, čo by bolo pre náš klub devastačné, ale našli sme ochotných ľudí, ktorí by nás v tom podporili.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zápas roka? Skôr zápas cti. Pracujúci ľud z Devínskej Novej Vsi nastúpi proti profíkom