Najskôr angažovali Magoniho. Slovinci teraz prichádzajú s rekordným rozpočtom

Livio Magoni.
Livio Magoni. (Zdroj: TASR/Michal Svítok)
SITA|11. máj 2021 o 16:29

Magoni bude trénovať Metu Hrovatovú.

BRATISLAVA. Slovinský reprezentačný tím zjazdárov hlási pred novou sezónou rekordne vysoký rozpočet a tiež zvýšený dôraz na juniorské kategórie.

Už pred pár dňami Slovinci potvrdili príchod Livia Magoniho do trénerského štábu ženského tímu.

Taliansky odborník predtým päť rokov úspešne viedol Petru Vlhovú, teraz sa bude prioritne venovať talentovanej obrakárke Mete Hrovatovej.

Zjazdári zmazali dlh

Práve Hrovatová bola v uplynulej sezóne najlepšou Slovinkou v konečnom účtovaní Svetového pohára, skončila na 25. mieste. V olympijskej sezóne od nej aj celého ženského tímu čakajú v Slovinsku oveľa viac.

"Sergej Poljašak zostáva hlavný tréner žien s tým, že na starosti bude mať Anu Bucikovú a Tinu Robnikovú. Boštjan Božič sa bude starať o Andreju Slokarovú.

Vo svetle pandémie koronavírusu vyznieva neuveriteľne informácia o príjmoch alpského úseku slovinského lyžovania vo výške 3,3 milióna eur v uplynulej sezóne. Týmto si zjazdári zmazali svoj predchádzajúci dlh," napísal slovinský portál siol.net.

Informáciu potvrdil aj šéf úseku alpských disciplín Miha Verdnik, ktorý si pochvaľuje množstvo marketingových partnerov.

Rekordné financie

"V novej sezóne by sme mali mať k dispozícii až 3,5 milióna eur. Sponzoring sa na tom podieľa takmer 90 percentami. Od roku 2008 máme prvýkrát generálneho partnera. Na dresoch máme pokrytých reklamami 470 cm štvorcových. Máme až štrnásť sponzorov na oblečenie. To všetko je rekordný tanec čísel," uviedol Verdnik.

Pridal aj predpoveď prerozdelenia financií do jednotlivých reprezentačných úsekov. "Na mužský zjazdársky tím pôjde najviac, až 1,1 milióna eur, na ženy 900-tisíc. Mládežnícke tímy zhltnú 750 000 eur.

Vo zvýšenej miere sme sa spojili s klubmi a hľadáme spoločné riešenia. Chceme viac spolupracovať aj pri podpore mládeže. Naším cieľom je zmenšiť medzeru medzi našimi reprezentantmi a najlepšími družstvami vo Svetovom pohári," doplnil Verdnik.

Okrem najvyššej reprezentačnej úrovne s účastníkmi Svetového pohára či nadchádzajúcich ZOH v Pekingu sa Slovinci chystajú viac pracovať aj s B a C-tímom reprezentácie.

Dvadsať svojich lyžiarov by radi videli v pretekoch Európskeho pohára a až 49 v regionálnych tímoch v nižších zjazdárskych kategóriách pretekov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Najskôr angažovali Magoniho. Slovinci teraz prichádzajú s rekordným rozpočtom