Slovenský hádzanársky majster konečne spoznal svojho súpera

Majiteľ Tatrana Miloslav Chmeliar. „Musíme byť obozretní, Islanďanov neradno podceniť,“ tvrdí.
Majiteľ Tatrana Miloslav Chmeliar. „Musíme byť obozretní, Islanďanov neradno podceniť,“ tvrdí. (Autor: Ján Leško)
Ján Leško|15. nov 2017 o 00:00

Prešovčania odštartujú účinkovanie v Pohári EHF doma proti Hafnarfjorduru.

PREŠOV. Slovenský hádzanársky majster konečne spoznal svojho súpera v treťom kole Pohára EHF, v druhej najvýznamnejšej európskej súťaži hádzanárov.

V oboch zápasoch druhého kola tejto súťaže medzi ruským Petrohradom a islandským FH Hafnarfjordurom zvíťazil domáci tím identickým rezultátom, rozhodcovia a delegát druhého duelu v Rusku (32:27) však nesprávne nariadili predĺženie namiesto penaltového rozstrelu.

V pridanom čase uspeli hostia, Rusi sa ale odvolali, po nich i Islanďania.

Napokon platilo, že na náklady Európskej hádzanárskej federácie pricestovali Islanďania do Ruska a v Petrohrade sa uplynulú nedeľu na pravé poludnie konal nariadený penaltový rozstrel.

V ňom uspeli hádzanári Hafnarfjorduru, ktorí z piatich pokusov premenili štyri, kým domáci iba tri.

Takže teraz už definitívne platí, že súperom Tatrana Prešov v treťom kole Pohára EHF bude FH Hafnarfjordur.

Prvý zápas v prešovskej Tatran handball arene určili na 25. novembra, odveta na Islande bude 2. decembra 2017.

Ukázala sa „svätá pravda“...

„Naozaj kuriózny prípad, ktorý aj do nášho klubu vniesol napätie. Je predsa rozdiel, či letenky do dejiska zápasu objednáme mesiac vopred alebo dva týždne pred odletom. Stalo sa, čo Európska hádzanárska federácia doposiaľ nepoznala, aby jeden súper za druhým musel len kvôli odhádzaniu sedmičiek merať dlhú a nákladnú cestu. Podľa mňa výsledok predĺženia zápasu v Petrohrade mal ostať v platnosti a potrestaný v tomto prípade mal byť fínsky delegát stretnutia, ktorý takýto lapsus pripustil,“ mienil majiteľ Tatran Prešov Miloslav Chmeliar.

„Ako sa vraví, nakoniec sa ukázala svätá pravda a aj po sedmičkách je postupujúcim do tretieho kola a naším súperom islandský Hafnarfjordur. Keďže letecké spoločnosti po letnej sezóne nelietajú do Reykjavíku z pre nás dostupných Viedne či z Budapešti, dosť nám to komplikuje vybavovanie čo najvýhodnejšieho letu. Na to máme zmluvnú agentúru, ktorá nám vie zabezpečiť čo najvýhodnejšie letecké spojenie. Podstatné pre Tatran Prešov je, že vieme, s kým budeme mať dočinenia. Náš cieľ je jednoznačný, postup do skupinovej fázy Pohára EHF. Tým by sme chceli vrátiť sčasti našim fanúšikom to, o čo prišli tým, že sme nepostúpili do skupinovej fázy Ligy majstrov. Mužstvo je odhodlané cez Hafnarfjordur postúpiť. Musíme byť ale obozretní. Islanďanov ani v najmenšom neradno podceniť. Názory na nich, že ide zväčša o rýdzich amatérov, môžu byť zavádzajúce. Na Islande sa traduje, že každý chlapec sa tam narodí s hádzanárskou loptou. Pred nami je ťažký súper, ktorý v prvom kole vyradil pražskú Duklu a hoci komplikovane, prešiel aj cez ruský Petrohrad.“

Zachytili sme informáciu, že sa črtala možnosť odohrať dva zápasy buď na Slovensku alebo na Islande.

„S ohľadom na to, čo sa stalo i s ohľadom na termíny zápasov tretieho kola, EHF bola prístupná výnimke, odohrať zápasy u jedného alebo u druhého zo súperov. Výnimku preto, lebo v prvom a druhom takáto možnosť dohody klubov je legitímna, v treťom to už ale neplatí. Pre Tatran Prešov nie je však prijateľná ani jedna verzia, teda nie v Prešove ani na Islande. Prečo nevyužiť výhodu domáceho prostredia, si nateraz nechám pre seba.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slovenský hádzanársky majster konečne spoznal svojho súpera