Slovenskí florbalisti zvládli úvodný duel kvalifikácie. Deklasovali Maďarov

Martin Kubovič (uprostred) sa teší z gólu v zápase Slovensko - Maďarsko.
Martin Kubovič (uprostred) sa teší z gólu v zápase Slovensko - Maďarsko. (Autor: Oliver Ondráš - TASR)
SITA|30. jan 2020 o 21:07

Slováci vyhrali dvojciferným rozdielom.

Kvalifikácia o postup na MS 2020 - D-skupina - Poprad

Maďarsko - Slovensko 3:14 (2:5, 1:5, 0:4)

Góly: 8. Rácz, 9. Pfneiszli, 40. Resi - 33., 35. a 38. Dudovič, 4. a 10. Ujhelyi, 3. Pažák, 11. Kubovič, 20. Řezanina, 29. Hatala, 31. Bulko, 47. Čonka-Skyba, 51. Gál, 53. Grlický, 55. Gašparík

Rozhodovali: Nabelek, Stengl, vylúčení: 0:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1

Diváci: 720

Zostava Slovenska: Mazák (Klobučník) - Machara, Kozák, Řezanina, Šefčík, Gašparík, Bulko, Kelemen - Pažák, Grlický, Ujhelyi - Gál, Kubovič, Dudovič - Čonka-Skyba, Hatala, Kvasnica - Virga

BRATISLAVA. Slovenskí florbaloví reprezentanti vstúpili úspešne do kvalifikácie o postup na tohtoročné majstrovstvá sveta vo fínskych Helsinkách. Na domácej pôde v Poprade zdolali Maďarov 14:3 v rámci štvrtkového duelu D-skupiny.

V piatok nastúpia Slováci proti Talianom, v dueli hranom od 19.00 h budú opäť papierovými favoritmi.

Zverenci českého trénera Radomíra Mrázka síce v úvode stretnutia rýchlo prišli o dvojgólový náskok, ale od stavu 2:2 na ihrisku dominovali a postupne zvyšovali vedenie.

Na jasnom triumfe mal najväčší podiel Michal Dudovič, ktorý sa zaskvel čistým hetrikom v druhej tretine.

Dvakrát skóroval Lukáš Ujhelyi, po jednom zásahu pridali Michal Pažák, Martin Kubovič, Lukáš Řezanina, Šimon Hatala, Marek Bulko, Filip Čonka-Skyba, Ladislav Gál, Martin Grlický a Roland Gašparík.

Kvalifikačný systém sa v porovnaní s predošlým svetovým šampionátom zmenil. V Európe sa odohrajú tri a v Ázii jeden kvalifikačný turnaj.

Na každom z nich sa predstaví po osem tímov rozdelených do dvoch skupín. V Poprade sú to skupiny C a D.

Postup na MS si pod Tatrami zabezpečia tri mužstvá - víťazi spomenutých skupín a tiež víťaz súboja o tretie miesto, v ktorom sa stretnú druhé najlepšie tímy v skupinách.

Hlasy po zápase

Radomír Mrázek, tréner SR: "Očakávaný priebeh, kým mal súper sily, tak sme videli, že tam mal celkom šikovných hráčov, dokonca veľmi rýchlo vyrovnali. My sme však vsadili na to, že ich uťaháme presingom a aktívnou hrou.

Malo to síce nejaké muchy, ale vďaka našej aktivite súper po prvej tretine fyzicky absolútne odpadol. Vďaka tomu sme mohli pustiť do hry všetkých hráčov, takže sme maximálne spokojný."

Šimona Hatala, útočník SR, prvý gól v národnom tíme: "Zápas hodnotím pozitívne, keďže sme ho vyhrali, ale ešte musíme popracovať na veľa veciach. Najmä do zápasu s Nórskom musíme doladiť tú obranu.

Dostať tri góly od Maďarov asi nie je ideálne, ale bol to prvý zápas v tomto cykle a prvýkrát sme sa spojili dokopy. Gól chutí, som rád, že padol hneď v prvom zápase."

Michal Dudovič, útočník SR, najlepší hráč stretnutia: "Nedá sa veľa vytknúť, bola to povinná jazda, vyhrali sme 14:3, čo je celkom pekný výsledok pre divákov. Dúfam, že sme ich potešili, pretože to hráme aj pre nich."

Michal Pažák, útočník a kapitán SR: "Po strelených góloch sme trochu zaspali, spomalili sme a dostali sme dva. Potom sme však išli do opäť vedenia, vyhrali sme 14:3 a myslím si, že je to dobrý rozbeh. Verím, že zajtra nadviažeme na dnešný výkon a budeme ešte lepší."

Zostávajúci program Slovenska

piatok 31. januára: Taliansko - Slovensko (19.00)

sobota 1. februára: Slovensko - Nórsko (15.00)

nedeľa 2. februára: o umiestnenie

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Slovenskí florbalisti zvládli úvodný duel kvalifikácie. Deklasovali Maďarov