Švédsko na MS v hokeji 2024
Švédsko
MS v hokeji 2024
21.05.2024, Skupina B
6 - 1
1:0, 3:0, 2:1
Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko

Štvrťfinále s Kanadou? Ak budeme hrať takto, bude to rýchly proces, vraví obranca

Peter Čerešňák v zápase Slovensko - Švédsko v skupine B na MS v hokeji 2024.
Fotogaléria (53)
Peter Čerešňák v zápase Slovensko - Švédsko v skupine B na MS v hokeji 2024. (Autor: Palo Gašpar / Sportnet)
Miroslav Kováčik|21. máj 2024 o 22:55

Reakcie hráčov po zápase Slovensko - Švédsko v skupine B na MS v hokeji 2024.

OSTRAVA. Bol to zápas, v ktorom už prakticky o nič nešlo. Karty boli rozdané a výsledok duelu Slovensko - Švédsko nemohol zmeniť postavenie v tabuľke.

Slovenskí hokejisti naposledy zdolali Švédov v zápase o bronz na ZOH v Pekingu, ale na scéne majstrovstiev sveta sa prehĺbila ich negatívna séria.

Prehrali šiestykrát po sebe, tentokrát 1:6. O osude zápasu rozhodol úsek medzi 28. až 34. minútou, keď sa Švédi trikrát presadili a odskočili na 4:0.

V tretej tretine sa podarilo tímu Craiga Ramsayho streliť aspoň čestný gól, keď krásnu tímovú akciu zakončil strelou do odkrytej bránky Michal Ivan.

Slovensko si vo štvrťfinále zmeria sily s doposiaľ nezdolanou Kanadou. Švédov, ktorí v základnej skupine nestratili ani bod, čaká derby s Fínskom.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Švédsko na MS v hokeji 2024 (skupina B)

Pozrite si reakcie po zápase Slovensko - Švédsko pre TV JOJ.

Michal Ivan, strelec gólu Slovenska: Bol to ťažký zápas. Myslím si, že nám trošku chýbali sily. Neboli sme takí aktívni a nevytvárali sme si tlak. Hlavne v druhej tretine boli Švédi jednoznačne lepší.

Som rád, že mi to tam padlo, ale môj gól už nič neriešil. Musíme pridať, takto to nepôjde. Proti Kanade musíme byť aktívnejší, zodpovednejší v obrane, hrať jednoduchšie a v útočnom pásme si vytvárať tlak a tlačiť sa do bránky.

Šimon Nemec, obranca Slovenska: Boli na inej úrovni. Bohužiaľ, musíme sa s tým zmieriť, ale sme dosť rozumní na to, aby sme na túto prehru zabudli.

Zápas USA s Lotyšskom sme neriešili, sústredili sme sa iba na seba, ale dnes nám to nevyšlo. Netreba riešiť, kedy nás Kanada v minulosti zdolala, musíme podať svoj najlepší výkon a verím, že sa to podarí.

VIDEO: Šimon Nemec po zápase so Švédskom

Libor Hudáček, útočník Slovenska: Každý vie, že to dnes nebolo ideálne. Vedeli sme, proti komu hráme. Musíme to zahodiť za hlavu, zajtra vyjde opäť slnko. Musíme byť pozitívne naladení a veriť si, inak nemôžeme vyhrať.

Oddýchneme si, zregenerujeme, pozrieme si video a pripravíme sa na Kanadu. Je to šport a ja sa na ten zápas teším. Vyhrali sme nad nimi pred 12 rokmi, môžeme vyhrať znova. História sa niekedy opakuje.

VIDEO: Pavol Regenda po zápase so Švédskom

Tomáš Tatar, kapitán Slovenska: Druhá tretina nám úplne ušla. Prestali sme rešpektovať systém a každý si akoby začal robiť svoje. Potom proti takémuto mužstvu nemôžeme uspieť. Určite si k tomu niečo povieme.

Musíme uznať aj ich kvalitu, ale keď hráme tak, ako máme, tak je každý zdolateľný. Stratili sme dvoch centrov, so zostavou sa dosť miešalo, čo nám určite nepomohlo. Verím, že sa chalani vrátia a budeme v plnej sile.

Peter Čerešňák, obranca Slovenska: Dnes nám chýbalo veľa vecí, nebol to dobrý výkon od nás. Pozajtra nás čaká veľmi dôležitý zápas a musíme predviesť iný hokej ako dnes. Ak budeme hrať takto, bude to rýchly proces.

Švédi majú kvalitný tím, ale náš výkon mal byť lepší. Dnes tam bolo viac negatív ako pozitív. Čaká nás Kanada. Hrali sme s USA, je to podobný tím. Vieme, čo máme čakať. Nebude to nič ľahké a budeme chcieť prekvapiť. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Štvrťfinále s Kanadou? Ak budeme hrať takto, bude to rýchly proces, vraví obranca