Neúnavní Slováci, Kňažkov výsmech a prvá vážna previerka (ohlasy médií)

Brankár Samuel Hlavaj a Adam Jánošík v zápase Slovensko - Švajčiarsko na MS v hokeji 2023.
Brankár Samuel Hlavaj a Adam Jánošík v zápase Slovensko - Švajčiarsko na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR)
Sportnet|19. máj 2023 o 00:00

Mladý obranca dostal trest za výsmech do tváre z tesnej blízkosti.

BRATISLAVA, RIGA. Slovenskí hokejisti v štvrtom zápase na šampionáte prehrali so Švajčiarskom 2:4. Súper bol aktívnejší, dynamickejší a prakticky zverencom Craiga Ramsayho k ničomu nepustil. 

Pramenil z toho nízky počet striel na švajčiarsku bránu – trinásť.  

Milan Antoš, expert ČT Sport: Aké boli šance Slovenska proti Švajčiarsku? Dôrazný pohyb a aktivita. To slovenskí hráči predvádzali dve tretiny a dostali sa súperovi pod kožu. Druhá prestávka Švajčiarov upokojila a nedali Slovákom ani čuchnúť. Tretiu tretinu nezvládli. Čakal som trochu viac od elitnej formácie Hischier – Malgin. Zatiaľ podali nepresvedčivý výkon. 

IIHF: Švajčiarsko ostáva jediným perfektným tímom B skupiny s dvanástimi bodmi po štyroch zápasoch. Samuel Hlavaj predviedol ďalší solídny výkon v slovenskej bráne. 

Idnes.cz (ČR): Favorit prvýkrát inkasoval, napriek tomu oslavuje ďalšie víťazstvo. Slováci ako prvý tým na turnaji prekonali švajčiarskeho brankára a dlho sa držali na bodoch. 

Isport.cz (ČR): Kňažko uletel ako Gudas: Bolo to odo mňa hlúpe. Nervy tiekli i Fialovi a spol.

SRF (Švaj.): Švajčiarsko prešlo tesnom odolnosti proti Slovensku. Ako sa očakávalo, nebola to spanilá jazda ako proti predchádzajúcim súperom. 

Sport.ch (Švaj.): Najprv rekord, potom víťazstvo! 205 minút a osem sekúnd bez inkasovaného gólu. 

Blick (Švaj.): Švajčiarsko prešlo na šampionáte prvým nárazovým testom. Neúnavní Slováci prinútili Švajčiarov reagovať. Stretnutie rozhodol zvýšený výkon v záverečnej tretine. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Neúnavní Slováci, Kňažkov výsmech a prvá vážna previerka (ohlasy médií)