Slafkovský: Prihrávka na gól Švajčiarovi? To sa stane raz za sto rokov

Slovenský útočník Juraj Slafkovský v súboji s Janisom Moserom.
Slovenský útočník Juraj Slafkovský v súboji s Janisom Moserom. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|18. máj 2022 o 23:20

Reakcie slovenských hráčov po prehre so Švajčiarskom.

HELSINKI. Zápas proti Švajčiarsku sa slovenským hokejistom na MS 2022 nevydaril. Prehrali 3:5. Najvýraznejšou slabinou boli presilovky. Početnú výhodu mali viackrát.

V závere zápasu mali 5-minútovú presilovku a v rámci nej aj dvojminútovú o dvoch hráčov. No nedokázali si v nej vytvoriť vážnu šancu. Chýbala streľba. 

Hráči sa zhodli, že na presilovkách musia zapracovať.

Juraj Slafkovský, útočník SR: "Chýbala nám streľba. Kto nestrieľa nedá gól. V druhej tretine sme mali dve strely a to je veľmi málo. V závere, keď som stál pred bránou. Tiež som čakal, že vystrelíme. Neviem opísať, prečo sme tak nestrieľali. 

Tých nájazdov od Švajčiarov bolo dnes viac, ako by sa malo stávať.

Vždy je zlá komunikácia, zlá prihrávka, kedy sa to stáva. Pri mojej prihrávke, z ktorej dal Švajčiar tretí gól, to bola smola, ktorá sa stane raz za sto rokov."

Peter Čerešňák, obranca SR: "Nebol to vydarený zápas. Ani z mojej, ani zo strany tímu. Bojovali sme, ale nepodarilo sa nám zápas zvrátiť. Chýbal nám gól.

Presilovky o dvoch hráčov musíme premieňať. Nevyužili sme ich, to je veľká škoda. Nevzdávame sa, nič iné nám neostáva. Musíme bojovať v ďalších dueloch."

Martin Fehérváry, obranca SR: "Bol to náročný zápas, nezačali sme najlepšie. Švajčiari dobre korčuľovali a napádali nás, nevedeli sme sa dostať do útočného pásma. Pritom sme vedeli, že Švajčiari budú nepríjemní a že sú dobrí korčuliari.

Mali sme k tomu pristúpiť trochu inak, ale myslím, že v postupne sa to z našej strany zlepšilo. Mali sme aj príležitosti, ale musíme sa viac tlačiť do brány, viac strieľať. 

Nefungovali nám presilovky, na tom musíme zapracovať. V závere v presilovke sme sa snažili dať vyrovnávajúci gól, snažili sme sa niečo vytvoriť, mali sme aj strely, ale nepodarilo sa nám vyrovnať. Ak chceme pomýšľať na lepšie výsledky, musíme sa dať dokopy, poučiť sa. Budeme sa snažiť zlepšiť našu hru."

Tomáš Tatar, kapitán a útočník SR: "Budeme si musieť sadnúť k presilovkám a poradiť sa ako to robiť lepšie. Ubíja nás, že sa naše góly veľmi narobíme, ale góly, ktoré dostávame, padli po nezmyselných situáciách.

Veľmi to bolí. Keď sa snažíte a stále dobiehate skóre. Samozrejme presilovka piatich proti trom bolo naše zlyhanie. Z toho musíme dať gól. Musíme si povedať ako hrať presilovku, častejšie strieľať. Doteraz sa tam hráči neustále menili. 

Bojujeme ďalej. Chceme myslieť pozitívne. Čakajú nás zápasy, ktoré sa dajú zvládnuť a verím, že ak ich vyhráme, môžeme zabojovať o postup." 

Robert Lantoši, útočník SR: "Na to ako sme odohrali prvú tretinu, môžeme byť radi, že to bolo len 1:1. Tá neefektivita nás zabije. Ak nebudeme využívať presilovky a šance, bude to ťažké. Takto neefektívne hrať nemôžeme.

Každý z nás chce hrať, čo najlepšie. Možno až príliš a chýba nám trochu pokoja a byť efektívny. Pri ofenzíve máme málo hráčov pred bránkou súpera a nezbierame odrazené strely. Sami vieme, že to nebolo dobré."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Slafkovský: Prihrávka na gól Švajčiarovi? To sa stane raz za sto rokov