Slovákov poráža na šampionáte ich nemohúcnosť. Je už dôvod na paniku?

Juraj Slafkovský, Miloš Roman, Pavol Regenda a tréner Craig Ramsay na MS v hokeji 2022.
Juraj Slafkovský, Miloš Roman, Pavol Regenda a tréner Craig Ramsay na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
Boris Vanya|19. máj 2022 o 01:30

Slovenských hokejistov možno čaká ozajstný zápas číslo 7. O všetko.

HELSINKI. Slová boli zbytočné. Z tvárí slovenských hokejistov sa dalo ľahko odčítať sklamanie, hnev a frustrácia.

Na majstrovstvách sveta vo Fínsku prehrali tretí zápas za sebou. Nestačili ani na Švajčiarov a po výsledku 3:5 majú v tabuľke skupiny A naďalej tri body.

Naposledy takto rozohrali šampionát pred troma rokmi na domácom ľade. Vtedy však boli po jednom víťazstve a troch prehrách v oveľa horšej pozícii ako teraz.

Načo je nám presilovka?

Hra v početnej výhode v podaní slovenského tímu sa rozoberá takmer na každom veľkom turnaji. Na MS 2021 v Rige využili Slováci z 20 presiloviek 3 a v tímovej štatistike boli na dvanástej priečke.

Zúfalo si v presilovke počínali na zimnej olympiáde v Pekingu, kde zo 16 možností strelili jeden gól a boli poslední (a napriek tomu získali bronz).

V Helsinkách majú zatiaľ bilanciu 17 presiloviek, dva góly a horšie sú na tom už iba Briti a Kazaši.

Proti Švajčiarom hrali Slováci lepšie v rovnovážnom stave, ako keď mali na ľade viac hráčov než súper. V prvej presilovke dokonca rýchlo inkasovali. Ani v ďalších si až na zopár momentov nedokázali vytvoriť súvislý nápor a gólové šance.

Nemohúcnosť Ramsayho tímu podčiarkli dve presilovky piatich proti trom, najmä druhá, ktorá trvala dve minúty. Hrali ich staticky, bez myšlienky, bez streľby na bránku. 

"Keď hráme presilovku piatich proti trom, musíme mať v každom súboji o dvoch hráčov viac. A keď hráme klasickú presilovku, tak musíme mať v každom súboji o jedného hráča viac. Ale keď vidím, že sa dvaja naši hráči pozerajú na spoluhráča, ako bojuje proti dvom hráčom súpera, to je absurdné a veľmi ma to vytáča," komentoval v štúdiu RTVS bývalý obranca a dnes expert Boris Valábik. 

Zlý deň Petra Čerešňáka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Slovákov poráža na šampionáte ich nemohúcnosť. Je už dôvod na paniku?