Španieli zmlátili neškodného súpera, aj vďaka bláznivému gólu

V rozhodujúcom zápase E-skupiny zvíťazilo Španielsko nad Slovenskom vysoko 5:0.
V rozhodujúcom zápase E-skupiny zvíťazilo Španielsko nad Slovenskom vysoko 5:0. (Zdroj: SITA/AP)
Daniel Dedina, TASR|23. jún 2021 o 22:47

Zvládli sme prvé finále, píšu Španieli o zápase so Slovenskom.

BRATISLAVA. „Vlastný gól, debakel a koniec nádejí na postup. Bolo to až kruté. Slovenskí futbalisti v zápase proti Španielsku nestíhali, prehrali 0:5 a s nádejne rozohraným európskym šampionátom sa lúčia už v skupine,“ hodnotí záverečné vystúpenie Slovenska na EURO 2020 český portál idnes.cz. 

Španieli boli pred zápasom pod obrovským tlakom. Slováci z toho nevyťažili absolútne nič. Naopak, duel sa zmenil na galapredstavenie v podaní favorita.

„Nebolo to o tom, že Slovensko nemalo v prvom polčase žiadnu strelu. Ale o tom, že nebolo v stave, aby si ju vôbec vypracovalo,“ konštatoval britský Guardian.

Namiesto kritiky široké úsmevy

Španielsky tím bol od začiatku turnaja pod paľbou kritiky tamojších médií.

Po dvoch zápasoch mal na konte len dva body a proti Slovensku potreboval bezpodmienečne vyhrať. V krajine trojnásobných majstrov Európy zavládla po stretnutí veľká úľava.

„Španielsko zvíťazilo nad Slovenskom a kvalifikovalo sa do osemfinále. V Seville domáci zmlátili súpera piatimi gólmi,“ píše denník AS.

Španielske mužstvo podľa rovnakého média zvládlo svoje prvé finále na tomto šampionáte. 

„Aj keď je pravda, že k otvoreniu skóre mu pomohol súper a najmä vlastný gól brankára Dúbravku. Španieli hrali oveľa lepšie a do hotela odchádzali s úsmevom od ucha k ucha,“ tvrdí AS.

„Turnaj sa môže zmeniť v jedinom okamihu. Španielsko dalo neškodnému súperovi päť gólov a postúpilo do osemfinále. Ukázalo dobrý výkon. Busquets bol šéf a Sarabia výborný smerom dopredu,“ hodnotí iný španielsky denník Marca.

Vlastenec Dúbravku? Bláznivé, bizarné

V zahraničnej tlači rezonuje aj kuriózny úvodný gól stretnutia.

„Bizarná chyba brankára Slovákov pomohla Španielsku k prvému gólu. Zahanbujúci gól Martina Dúbravku odštartoval triumf Španielska 5:0," uvádza agentúra AP.

„Španielsko štýlovo získalo miestenku do osemfinále. Nádeje Slovenska ukončilo po výsledku, ktorým vyrovnalo rekordnú výhru v rámci finálovej fázy šampionátu.

Dúbravka chytil Moratovi penaltu, ale jeho bláznivý vlastný gól dostal mužstvo do slepej uličky,“ pridáva sa oficiálny web UEFA. 

Agentúra AFP upriamila pozornosť na ďalší fakt.

„Tréner Luis Enrique pred zápasom opísal mužstvo ako fľašu šampanského tesne pred otvorením. V Seville sa tak stalo. Španieli sa zmenili oproti predchádzajúcim zápasom a zvýšili svoje šance na úspech vo vyraďovacej fáze."

Viac o EURO 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Španieli zmlátili neškodného súpera, aj vďaka bláznivému gólu