07.02.2022 00:00
Deň 3
Peking 2022
Koniec

Slováci odohrali netypický prípravný zápas, prehrali s Nemeckom

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)
Sportnet, TASR|7. feb 2022 o 15:20 (aktualizované 7. feb 2022 o 15:45)

Zápas musel pískať aj Lašák.

Hokej na ZOH v Pekingu 2022

Prípravný zápas:

Slovensko - Nemecko 3:5 (3:4)

Góly SR: Čajkovský, Zuzin a Daňo

Zostava SR: Rybár (Tomek) - Čajkovský, Ďaloga, Marinčin, Nemec, Gernát, Kňažko - Jurčo, Hrivík, Takáč - Kelemen, L. Hudáček, Pospíšil - Slafkovský, Zuzin, Regenda - Daňo, Holešinský

PEKING. Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali v pondelkovom prípravnom stretnutí pred zimnými olympijskými hrami v Pekingu s Nemeckom 3:5.

Slovenskí hokejisti v prvej polovici duelu 2:1 aj 3:2, ale Nemci následne výsledok otočili.

"Tímy hrali v tréningových dresoch bez štátnych symbolov s náhodne pridelenými číslami," informuje oficiálny web Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).

Modelovaný zápas v tréningovej hale sa hral na 2x20 minút, plus ďalších päť minút vo formáte 3 na 3.

Podľa pravidiel nemohli byť prítomní oficiálni rozhodcovia, viedli ho asistenti trénerov na oboch stranách. Zo Slovákov to bol tréner brankárov Ján Lašák.

"Vyšlo to na mňa, že budem rozhodovať. Špeciálne situácie nám prinášajú nezvyčajné veci. Hodil som zo trikrát buly, častejšie ho hádzal nemecký kolega, odpískal som zopár ofsajdov a párkrát som aj poskočil, lebo som sa bál, že ma trafí letiaci puk.

Čiarový rozhodca to má veľmi ťažké, keďže puk ho môže bolestivo trafiť. Nemci mali viackrát napriahnuté k nahodeniu, ale zbadali ma a podržali puk, aby ma netrafili,“ povedal pre olympic.sk.

Podľa anticovidových pravidiel nemohli do zápasu zasiahnuť viacerí hráči, na slovenskej strane Miloš Roman, Mislav Rosandič, Michal Krištof, Branislav Konrád a Peter Čerešňák.

Chýbal aj Peter Cehlárik, ktorý by sa však mal pripojiť na utorkovom tréningu Slovákov.

"Stretnutie splnilo účel. Viacerí sme dlhšie nehrali, niektorí z nás neboli pred príchodom do Pekingu aj niekoľko dní na ľade. Prvýkrát sme nastúpili takto pokope, vyskúšali si presilovky i oslabenia. Tréneri - rozhodcovia zápas zvládli,“ povedal jeden z úspešných strelcov Marko Daňo.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho vstúpia do olympijského turnaja v Pekingu štvrtkovým súbojom s Fínskom (9.40 SEČ), v C-skupine sa stretnú ešte so Švédskom (v piatok 11. februára o 9.40 h) a Lotyšskom (v nedeľu 13. februára o 5.10 h).

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Slováci odohrali netypický prípravný zápas, prehrali s Nemeckom