Slovenskí strelci ovládli súťaž v Poľsku, obsadili prvé dve miesta

Juraj Tužinský svoje kvality potvrdil aj vlani na olympijských hrách v Riu de Janeiro, kde obsadil štvrté miesto.
Juraj Tužinský svoje kvality potvrdil aj vlani na olympijských hrách v Riu de Janeiro, kde obsadil štvrté miesto. (Autor: TASR)
SITA|3. apr 2017 o 17:02

Vo vzduchovej pištoli na 60 výstrelov vo Vroclave triumfoval Juraj Tužinský, hneď za ním skončil Pavol Kopp.

VROCLAV. Slovenskí reprezentanti v športovej streľbe dosiahli v pondelok na medzinárodných pretekoch Grand Prix Vroclav v Poľsku dvojnásobný úspech.

Dvojica olympionikov Juraj Tužinský a Pavol Kopp obsadila vo vzduchovej pištoli mužov na 60 výstrelov prvé dve priečky. Z víťazstva sa tešil Tužinský.

Člen VŠC Dukla Banská Bystrica mal v kvalifikácii na konte 580 bodov, vo finále utvoril nový slovenský rekord so ziskom 246 bodov.

Jeho výkon je o 4,4 bodu lepší ako aktuálne platné svetové maximum Nemca Christana Reitza z majstrovstiev Európy 2017 v Maribore.

Christian Reitz je aj olympijským víťazom z Ria de Janeiro.

Tužinský však nebude teraz držiteľom nového svetového rekordu, lebo v streľbe sa uznávajú len v prípade, že sú dosiahnuté na vrcholných podujatiach (olympijské hry, Svetový pohár, kontinentálne či svetové šampionáty).

Úspech SR zvýraznil druhou priečkou Pavol Kopp, ktorý predviedol kvalifikačný výkon 579 bodov a vo finále zaostal za svojím krajanom o približne tri body.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Slovenskí strelci ovládli súťaž v Poľsku, obsadili prvé dve miesta