Slovenské tenistky vyzvú doma Češky

Dominika Cibulková sa teší na súboj s českými tenistkami.
Dominika Cibulková sa teší na súboj s českými tenistkami. (Autor: TASR)
TASR|2. jún 2010 o 11:20

Slovenské tenistky nastúpia v 1. kole svetovej skupiny nového ročníka Pohára federácie 5.-6. februára 2011 doma v bratislavskom NTC proti Češkám.

PARÍŽ. Rozhodol o tom stredajší žreb v areáli Roland Garros v Paríži - dejisku druhého grandslamového turnaja roka.

Zverenky kapitána Mateja Liptáka sa predstavia medzi fedcupovou elitou po sedemročnej prestávke. Pri žrebe figurovali medzi nenasadenými tímami a okrem českého družstva mohli naraziť na Taliansko, USA alebo Rusko.

Slovenky majú zatiaľ s Češkami vo Fed Cup-e negatívnu bilanciu 0:3. V roku 2000 v bratislavskej Inchebe s nimi prehrali 1:2, v apríli 2007 v dueli II. svetovej skupiny na antuke v bratislavskom NTC dokonca 0:5. Vo februári 2008 v Brne prehrali až po tuhom boji 2:3.

Cibulková je spokojná

Dominika Cibulková, ktorá bola priamou aktérkou posledných dvoch súbojov, vyslovila so žrebom veľkú spokojnosť. Najviac ju potešilo, že Slovenky sa predstavia pred domácim publikom. "Češky majú dobré hráčky, no boli tam aj horší súperi, či už Taliansko alebo Rusko. Dlho som čakala na môj prvý zápas vo svetovej skupine a veľmi sa teším, že v ňom budeme hrať doma. Verím, že s babami vychytíme dobrú formu, zvíťazime a postúpime do semifinále. Na predchádzajúce dve stretnutia s Češkami mám úžasné spomienky, najmä na bratislavský duel s Nicole Vaidišovou, ktorý bol pre mňa prvým veľkým fedcupovým zápasom," povedala pre TASR Cibulková.

Magdaléna Rybáriková verí, že na štvrtý pokus sa slovenské družstvo v konfrontácii s českým dočká víťazstva. "So žrebom som spokojná. Priala som si, aby sme hrali doma práve s Češkami. Verím, že pred slovenskými fanúšikmi uspejeme, hoci súperky majú kvalitný tím. Lucie Šafářová hrá teraz výborne a Petra Kvítová sa vo Fed Cup-e vždy dokáže vyhecovať k dobrým výkonom," povedala Rybáriková pre TASR.

Spokojnosť so žrebom vyslovil aj Moška

Spokojnosť so žrebom vyslovil aj generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška. "Želal som si, aby sme hrali doma proti Američankám v tíme s jednou zo sestier Williamsových alebo s Češkami. Ak nastúpime v kompletnom zložení s Danielou Hantuchovou, Dominikou Cibulkovou a Magdalénou Rybárikovou máme veľké šance uspieť. Češky majú vynikajúcu Šafářovú, no my máme Danielu, ktorá sa môže v krátkom čase vrátiť do prvej svetovej pätnástky či desiatky. Verím, že aj Dominika sa v rebríčku vráti na bývalé pozície. Hrať sa určite bude v Sibamac aréne bratislavského NTC. O povrchu sa rozhodne po konzultáciach medzi kapitánom a hráčkami," povedal Moška.

Slovenky sa v apríli vrátili elitnej svetovej fedcupovej osmičky, keď v baráži najmä vďaka skvelému výkonu Hantuchovej zvíťazili nad Srbskom 3:2. Slovenská jednotka vyhrala na antuke v belehradskej Aréne obe svoje dvojhry, keď zdolala Bojanu Jovanovskú i Jelenu Jankovičovú a vo štvorhre prispela po boku Rybárikovej k zisku rozhodujúceho tretieho bodu.

žreb svetovej skupiny Pohára federácie:

Austrália - Taliansko, Rusko - Francúzsko, SLOVENSKO - Česko, Belgicko - USA

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovenské tenistky vyzvú doma Češky