Slovenská reprezentácia hladko prehrala s výberom našej najvyššej súťaže

Zo zápasu Výber Tipsport Ligy - Slovenská reprezentácia.
Zo zápasu Výber Tipsport Ligy - Slovenská reprezentácia. (Autor: SITA)
Sportnet|14. dec 2016 o 19:32

Reprezentanti inkasovali až šesť gólov.

Výber Tipsport Ligy - Slovensko 6:1 (3:1, 0:0, 3:0)

Góly: 2. Blackwater (Hossa, Slovák), 11. Surový (Buc), 16. Buc (Hickmott, Surový), 56. Blackwater (Slovák), 57. Buc (Wishart, Maione), 60. Lapšanský (Zagrapan, Nagy) - 15. Dravecký.

Vylúčení: 0:1 na 2 min, rozhodovali: Baluška, D. Konc - Výleta, Tvrdoň

Výber Tipsport Ligy: Valent - Wishart, Maione, Kozák, Brejčák, Dudáš, Milam, Ivan - Buc, Surový, Hickmott - Nagy, Zagrapan, Lapšanský - Blackwater, Slovák, Hossa - Koyš

Slovensko: Laco (od 30. Godla) - Marek Ďaloga, Švarný, Čerešňák, Jánošík, Trška, Šedivý - Dravecký, Suja, Mikúš - Hlinka, Češík, Matoušek - Macík, Mráz, Bortňák - Hrnka

MARTIN. Slovenská hokejová reprezentácia našla prvého premožiteľa v aktuálnej sezóne až v decembrovom exhibičnom zápase v Martine.

Nad sily zverencov trénera Zdena Cígera bol v stredu výber najvyššej slovenskej súťaže, tipsportligisti triumfovali 6:1.

Najdôležitejšie okamihy celého stretnutia priniesla prvá tretina. V jej úvode otvoril skóre Judd Blackwater, neskôr pridal druhý gól ligového výberu center Tomáš Surový.

Výber Tipsport Ligy - Slovensko 6:1: fotogaléria

18.12.2016

Neskôr síce kapitán reprezentácie Vladimír Dravecký skorigoval v oslabení, ale vzápätí Dávid Buc pridal tretí presný zásah výberu Tipsport Ligy.

V druhej dvadsaťminútovke gól nepadol, hoci na oboch stranách na to mali aktéri niekoľko príležitostí.

Gólovú poistku ligového tímu dal v 56. minúte svojím druhým zásahom v zápase Judd Blackwater, vzápätí pridal druhý gól v stretnutí aj Dávid Buc.

Definitívnu podobu výsledku dal 53 sekúnd pred koncom duelu Adam Lapšanský.

Pre slovenskú hokejovú reprezentáciu bol stredajší duel v Martine prípravou na Turnaj štyroch krajín, ktorý sa 16. a 17. decembra uskutoční vo švajčiarskom Bieli.

Hlasy po zápase:

Richard Lintner, riaditeľ Tipsport Ligy: "V prvom rade som nesmierne rád, že sme mohli pripraviť takýto zaujímavý zápas. Bol to pekný zážitok pre nás i hráčov, dúfam, že sme zaviedli novú tradíciu a každoročne takto v decembri vyzveme my reprezentáciu alebo naopak. Ak sa zopakuje, bude to veľmi dobré a národný tím nám možno o rok vráti prehru. Hráči na oboch stranách pristúpili k duelu tak, ako sľubovali, rezali sa, korčuľovali."

Jerguš Bača, tréner Výberu Tipsport Ligy: "Chceli sme hrať aktívne a fyzicky. Napriek tomu, že sa hralo na tri päťky, dokázali sme tempo udržať takmer celých 60 minút. Splnili sme všetko, čo sme chceli a sme radi, že sme zverencov nabudili k takémuto výkonu. Diváci videli pekné góly, divácky potlesk v závere bol zaslúžený."

Zdeno Cíger, tréner SR: "Nevyšlo to, začali sme zle, ligový výber bol lepšie nachystaný. Naši chalani boli v náročnejšej situácii, keďže na ich pleciach ležala väčšia zodpovednosť. Úvod nám ušiel, potom sa ťažko doháňalo manko. Snaha o strelenie gólu nechýbala, no súper chcel zvíťaziť, kvalitne bránil a jeho brankár zachytal dobre. Diváci to znášali ťažko, chalani si musia uvedomiť, že v reprezentácii sa hrá od prvej minúty. Ťažko sa hodnotí, nechcem nikoho súdiť, je pred nami náročný turnaj, vo Švajčiarsku majú chalani čo odčiniť."

Vladimír Dravecký, kapitán SR: "Prehrali sme, niečo si k tomu povieme a rozoberieme si zápas. Nebolo to podľa predstáv, každý musí vedieť individuálne, ako k tomu pristúpil. Ideme ďalej, vo Švajčiarsku, samozrejme, nastúpime s víťazným cieľom. Urobíme všetko, aby sme tam uspeli."

Juraj Mikúš, útočník SR: "Diváci videli sedem gólov, z tohto pohľadu musí panovať spokojnosť. My sme spokojní už menej, neviem, čo povedať, ľudia síce pískali, ale odohral som svoj prvý zápas po dlhom čase. Utrpeli sme vysokú prehru, nezachytili sme úvod, v ktorom na nás vybehli. Hráči súpera sa poznajú z klubov, niekedy hrali až naslepo. Verím, že to ešte vyladíme."

Tomáš Surový, útočník Výberu Tipsport Ligy: "Bola to veľmi dobrá konfrontácia. Sme radi, že sme urobili reklamu slovenskému hokeju - či už Tipsport lige aj reprezentácii. My hráči z domácej súťaže sme ukázali, že má svoju kvalitu a niekedy je zbytočne podceňovaná. Akcia splnila svoj účel."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenská reprezentácia hladko prehrala s výberom našej najvyššej súťaže