Slovan si znovu skomplikoval záver, napokon ale Jugru zdolal

Hráči Slovana sa radujú po jednom z gólov.
Hráči Slovana sa radujú po jednom z gólov. (Autor: SITA)
Sportnet|15. jan 2017 o 16:15

Hráčov bratislavského klubu čaká následne päť zápasov na klziskách súperov.

KHL - nedeľa:

Slovan Bratislava - Jugra Chanty-Mansijsk 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Góly: 5. Jeglič (Cheechoo, Sersen), 33. Cheechoo (Taffe, Sersen), 52. Musatov (Surový) - 52. Alexejev (Beľajev, Kulik), 55. Koroľov (Lapenkov, Kulik).

Rozhodovali: Rogačiov (Rus.), Gebei (Maď.) - Goľak, Deďuľa (obaja Bielorus.), vylúčení: 1:4 na 2 min, navyše: Chlystov 5+DKZ za narazenie na mantinel, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 9708 divákov.

Slovan Bratislava: Brust - Kundrátek, Sersen, Plastino, Švarný, Bačík, Starosta, Rosandič - Cheechoo, Taffe, Jeglič - Chipchura, Surový, Musatov - Šťastný, Lušňák, Skalický - Sukeľ, Sádecký, Hlinka

Jugra Chanty-Mansijsk: Šaryčenkov - Chlystov, Šulakov, Ugolnikov, Kulik, Makarov, Valentenko, Pogorišnyj - Koroľov, Panov, Ljudučin - Beľajev, Lapenkov, Alexejev - Akmaldinov, Ivanov, Varfolomejev - Buljanskij, Jaremčuk, Dvurečenskij - Ankudinov

BRATISLAVA. Hokejisti HC Slovan Bratislava ukončili desaťzápasovú domácu sériu nedeľňajším víťazstvom nad Jugrou Chanty-Mansijsk 3:2.

Počas šnúry nazbierali 23 z tridsiatich možných bodov, pričom ťahajú štvorzápasovú sériu triumfov a z uplynulých siedmich duelov vyhrali šesť.

Desaťzápasovú sériu zakončil víťazstvom. Slovan zdolal Jugru: fotogaléria

16.1.2017

Slovanisti figurujú na desiatej priečke tabuľky Západnej konferencie a na ôsme miesto strácajú šesť bodov.

Zverencov trénera Miloša Říhu teraz čaká päť duelov na klziskách súperov, najbližšie sa predstavia v utorok 17. januára o 17.30 h na ľade Spartaka Moskva.

Hlasy po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Súper sa na nás dobre pripravil. My sme to však zvládli a hostí prakticky nepustili k ničomu. Náhodou sa Jugre podarilo znížiť a my sme sa dostali do akejsi depresie. Som rád, že sme získali tri body."

Andrej Razin, tréner Jugry: "Bol to zaujímavý zápas, chlapcov som pripravoval na rýchly hokej. Bohužiaľ, hrali sme dosť v oslabení, a to sa nám nepáčilo. Chcel by som poprosiť o čestnú hru, keďže všetci obviňujú Rusko z dopingov a podobných záležitostí. My sme totiž nemali mať vylúčeného hráča na päť minút.“

Michal Sersen, obranca Slovana, kapitán: "Po našom treťom góle súper začal viac tlačiť a dal dosť náhodný gól, čo nám veľmi nepomohlo. Dôležité je, že sme to udržali a získali tri body. Škoda päťminútovej presilovky, v ktorej sme mohli dať nejaký gól, čo by nás trochu viac upokojilo. Myslím si, že s domácou sériou môžeme byť spokojní. Ani jeden zo zápasov nebol jednoduchý a niektorí nečakali, že získame toľko bodov. Ak by sme prehrali viac zápasov, možno by sme už nemali šancu na postup do play-off. Teraz je stále o čo bojovať."

Jeff Taffe, útočník Slovana: "Odohrali sme dobrý zápas, vypracovali sme si trojgólový náskok a nakoniec sme to dotiahli do víťazného konca."

Online prenos

KHL  2016/2017
15.01.2017 o 17:30
Slovan
3:2
(1:0, 1:0, 1:2)
60' minúta
Ukončený
Jugra Chanty-Mansijsk
Prehľad
Góly a asistencie: 5. Jeglič (Cheechoo, Sersen), 33. Cheechoo (Jeglič, Sersen), 52. Musatov (Surový) – 52. A. Alexejev (Beľajev, Kulik), 55. Koroljov (Lapenkov, Kulik). Rozhodca: Rogačov, Gebei (HUN) – Goľak, Deduľa. Diváci: 9.708.
Prenos
Slovan v tretej tretine pridal do siete hostí tretí gól a kráčal za tromi bodmi, no hostia pridali na dôraze a zápas ešte pekne zdramatizovali, keď na gól Alexejeva nadviazal Koroľov. Jugra v závere pri power play vyvinula tlak v pásme belasých, vyrovnať však už nedokázala. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: v tíme hostí Andrej Alexejev, v tíme domácich Igor Musatov. Slovan čaká v druhej polovici januára päť zápasov na ihriskách súperov a v Bratislave sa vidíme na konci mesiaca, keď k nám zavíta Jaroslavľ. Pekný večer z Bratislavy želá priaznivcom KHL Vladimír Korduliak.
Koniec zápasu.
59:47
Slovan poslal puk von z pásma, hostia sa budú ponáhľať pred Brusta, času veľa nemajú.
59:01
importantŠaryčenkov na striedačke, Varfolomejev sa snažil na ľavej strane presekať puk do bránky Brusta, nepodarilo sa mu to.
58:28
Brust vyriešil malú skrumáž pred bránkoviskom, Slovan odoláva tlaku hostí.
57:04
Slovan nahodil puk do pásma hostí a tímy striedali počas hry, Jugra založila akciu po pravej strane, na jej konci bol Brust, ktorý puk pri ľavej žrdi zneškodnil.
55:15
importantDo brejku sa dostal Varfolomejev, vystrelil spred bránkoviska, Brust v pokľaku puk vyrazil späť do hry, Slovan sa následne dostal do prečíslenia dva na jeden, svoju akciu však pokazil.
54:39
54:39
goalJugra dal gól!
Hostia sa kontaktným gólom vracajú do hry, od modrej puk na ľavú stranu k bránkovisku poslal Lapenkov a ANTON KOROĽOV puk poslal do siete. Asistencie: Jevgenij Lapenkov a Jevgenij Kulik.
51:48
51:48
goalJugra dal gól!
Hostia ihneď po buly založili akciu, Brust bol na výlete za bránkou a puk do bránky domácich dopravil z pravej strany pri bránkovisku ANDREJ ALEXEJEV. Asistencie: Kirill Beľajev a Jevgenij Kulik.
51:37
51:37
goalSlovan Bratislava dal gól!
Slovan vyrobil brejkovú akciu, IGOR MUSATOV sa zbavil Pogoryšného, vyrobil kľučku na Šaryčenkova a vsietil. Asistencia: Tomáš Surový.
51:13
Šulakov vystrelil z ostrého uhla z ľavej strany, Brust cez betón poslal puk späť do hry.
49:35
importantCheechoo poslal do brejku Taffeho, Jeff zoči-voči Šaryčenkovovi zakončil a Alexander zlikvidoval puk cez svoju masku, arbitri hru prerušili.
48:02
Puk po buly smeroval za kruh, strelu na bránku Barry zlikvidoval na ľavej strane pri oblúku konštrukcie svojej klietky.
47:55
Puk letiaci vzduchom ako mušku v mucholapke schoval Brust vo svojej lapačke.
47:29
Na konci útočného snaženia Jugry dnes opäť výborný Brust, Barry zlikvidoval puk hostí z ľavej strany.
47:12
Puk nahodený na bránku domácich Brust schoval pod rukavicu a upokojil hru na ľadovej ploche.
46:23
importantSkalický ukázal defenzíve hostí svoj chrbát, puk potiahol na ľavý kruh, mieril k vzdialenejšej žrdi, minul však bránku hostí.
44:59
importantCheechoo dostal puk na modrú, potiahol ho pred bránkovisko a chcel na Šaryčenkova vyrobiť kľučku, aj sa mu to podarilo, puk potiahol vľavo, zakončil však nepresne.
43:59
Akmaldinov ťahal puk vpred po ľavej strane, bol tiesnený, no dokázal zakončiť z ľavého kruhu, jeho puk po ľade minul bránku Brusta.
42:28
Hostia v plnom počte, Jugra svoje dlhé oslabenie, aj keď delené, prežila bez ujmy.
41:54
importantPlastino vypálil efektne od modrej, Šaryčenkov puk cez vyrážačku poslal vpravo od seba a hostia puk poslali mimo svoje obranné pásmo.
41:48
Hra prerušená pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku, arbitri hru prerušili a vykázali ju do stredného pásma.
41:12
Hostia poslali puk von z pásma cez všetky čiary a Slovan stráca ďalšie sekundy zo svojej päť minútovej presilovky.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 19:14.
V druhej tretine domáci využili ďalšiu svoju presilovú hru a mali jednoznačne navrch, hostia sa dopúšťali herných chýb a pykali svojimi oslabeniami. V závere tretiny vyfasoval päťku a do konca zápasu Chlystov, Slovan bude začínať tretiu časť presilovkou. Pomer striel medzi žrde v druhej časti 13:7.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:20
Surový z pravého kruhu poslal puk mimo bránku hostí, teraz neuspel Švarný, Šaryčenkov Ivanov puk vyrazil pred seba a hostia puk dostali mimo svoje pásmo.
38:01
Taffe vystrelil z medzikružia švihom, Šaryčenkov puk vyrazil späť do hry, Slovan zamkol súpera v pásme.
37:28
Za vrazenie dostal päť minút Chlystov a pre Slovan sa črtá možnosť na nielen tretí gólový zápis. Po porade arbitrov dostal Chlystov trest aj do konca zápasu.
35:58
importantChipchura poslal puk ako na podnose z ľavej strany pred bránkovisko Musatovovi, Igor vystrelil na malom priestore, Šaryčenkov však puk poslal pohotovo späť do hry.
34:44
Taffe spoza bránky našiel na pravom kruhu Jegliča, Žiga puk dobre netrafil a Šaryčenkov bol v tomto okamihu hry bez práce.
34:12
Puk v bránkovisku hostí Šaryčenkov schoval pod svoje rukavice a žiadnu skrumáž nepripustil.
33:57
Sádecký poslal puk z ľavého kruhu na bránku tesne nad ľadom, Šaryčenkov puk schoval vo svojej lapačke.
32:25
importantDomácej obrane ušiel Koroľov, rútil sa sám na Brusta a zakončil, Brust však zmenu skóre nepripustil a za svoj zákrok zožal potlesk publika.
32:03
32:03
goalSlovan Bratislava dal gól!
Kundrátkov puk z ľavého kruhu Šaryčenkov ešte dokázal vyraziť späť do hry, domáci však vyrobili ďalšiu akciu a puk dostal na medzikružie na palicu JONATHAN CHEECHOO, nuž a prestrelil všetko, čo mu v ceste stálo. Asistencie: Žiga Jeglič a Michal Sersen.
31:11
Slovan vyrobil zakázané uvoľnenie a presilovku dobre nezačal.
30:50
Slovan bude hrať opäť presilovku, na trestnú si sadol Lapenkov, ktorý vyfasoval dve minúty za úmyselné vyhodenie puku.
30:41
Šaryčenkov v akcii, keď vo svojej lapačke zlikvidoval ďalší puk poslaný na jeho bránku z hokejky domáceho hráča.
30:32
Cheechoo pálil príklepom z pravého kruhu, Valentenko opäť puk zblokoval na ochrannú sieť.
30:11
Cheechoo poslal puk spoza ľavého kruhu na bránku, Jeglič ho ešte tečoval, Šaryčenkov ho cez pravý betón poslal do rohu klziska.
30:05
Taffe z ľavého kruhu posielal puk na bránku hostí, Valentenko do dráhy puku vložil hokejku a usmernil ho na ochrannú sieť.
28:52
Puk skončil mimo hracej plochy, po reklamnej prestávke budeme vhadzovať v obrannom pásme belasých.
27:47
Hostia v plnom počte, Slovan presilovku v gólovú poistku nevyužil.
27:35
importantŠvarný sa dostal do brejku a vypálil z ľavého kruhu, trafil však len konštrukciu bránky Jugry!
27:11
Plastino to nemyslel zle, obišiel s pukom na ľad hodiaceho sa hráča súpera, bol však nepresný v prihrávke.
26:36
importantSlovan zakombinoval s pukom v pásme, prihrávka od bránkovej čiary smerovala za kruh na Kundrátka, ten posunul po modrej na druhú stranu a Sersen pálil príklepom tesne nad ľadom, Šaryčenkov puk schoval vo svojej lapačke.
25:47
Na trestnú usadol Ugolnikov, menší trest dve minúty za úmyselné vyhodenie puku.
25:20
Puk nám lieta z pásma do pásma, v tejto fáze hry sme však nejaké vyložené šance nezaznamenali, defenzíva na oboch stranách na výbornú.
22:36
Šaryčenkov bol v akcii, keď zlikvidoval nahodený puk na bránku, vhadzujeme po pravici Alexandra.
22:27
Spoza bránky sa snažil o zakončenie na pravej strane Ivanov, Brust dobre čítal hru a puk schoval v bránkovisku pod svoje rukavice.
21:32
Nevidel som dobre na číslo dresu, ale Varfolomejev alebo Ľudučin nahadzoval puk na Brusta od modrej, Barry puk zrazil dole pred seba a pohotovo schoval pod rukavice.
21:12
Puk po zásahu Brusta skončil na ochrannej sieti, vhadzujeme po ľavej ruke Barryho Brusta.
20:11
Hostia síce vyhrali úvodné buly tretiny, hneď však vyrobili ofsajd a darovali domácim pásmo.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 18:20.
V prvej tretine sme videli spočiatku opatrný hokej, ktorý priniesol skorý gól v podobe využitej presilovky. Tempo hry sa zrýchlilo, no hostia mali v prvej tretine vychýlenú mušku. Slovan hral ešte jednu presilovku naviac, nevyužil ju však. Pomer striel medzi žrde 9:5.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:04
importantKoroľov si prevzal puk na modrej, potiahol ho vpred a vystrelil spred bránkoviska, minul bránku, Koroľov však skončil v bránkovisku a jednoznačne bránil Brustovi, hostia potom poslali puk po ľade a trafili pravú žrď Brustovej bránky.
17:34
Jugra sa previnila proti pravidlám ofsajdom, arbitri hru prerušili, vhadzujeme v strednom pásme.
16:30
Koroľov bol neúspešný z pravého kruhu, keď puk poslal mimo priestor bránky domácich, následne Slovan puk vyviezol von z pásma.
14:55
Ankudinov vozil dlho puk na hokejke, nasmeroval si to späť z ľavého kruhu pred bránkovisko, belasí ho odzbrojili a rýchly brejk pokazili za útočnou modrou.
14:12
Hostia v plnom počte, Slovan zahral presilovku veľmi slušne, chýbalo jej len úspešné strelecké zakončenie, Jugra sa veľmi dobre bránila.
13:42
Šaryčenkov musel zasahovať na pravej strane pri žrdi, keď v pokľaku likvidoval v náručí puk domácich.
13:33
Cheechoo z vnútornej strany pravého kruhu len tesne minul bránku Jugry.
12:45
Kundrátek vystrelil od modrej, Šaryčenkov puk vyrazil pred seba, Jeglič bol však v dorážke neúspešný.
12:12
Trest pre hráčsku lavičku hostí, zlé striedanie a druhá presilovka pre belasých.
11:44
Tempo hry sa nám zrýchlilo a Slovan teraz vyhodil puk von z pásma aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
08:46
Domáci v plnom počte, Slovan oslabenie prežil bez zmeny na svetelnej kocke nad ľadom.
08:42
Akmaldinov sa oprel do puku na pravom kruhu, minul bránku domácich a puk tak skončil za bránkou Brusta.
07:57
Ďalší puk belasí vyhodili von z pásma cez všetky čiary a získavajú tak cenné sekundy zo svojho oslabenia.
07:01
Ugolnikov vystrelil z pravého kruhu po ľade k vzdialenejšej žrdi, minul bránku domácich a puk belasí následne poslali von z pásma.
06:46
Držanie a dve minúty pre Bačíka, presilovú hru si teraz zahrá Jugra.
06:15
Signalizované vylúčenie hráča domácich, Šaryčenkov na striedačke, hostia so šiestimi korčuliarmi na ľade.
04:42
04:42
goalSlovan Bratislava dal gól!
Slovan bleskurýchle využíva presilovú hru, Cheechoo neuspel v dorážke na ľavej strane pri bránkovisku, puk však prepasíroval do bránkoviska a ŽIGA JEGLIČ sa pomýliť nemohol. Asistencie: Jonathan Cheechoo a Michal Sersen.
04:30
Nedovolené bránenie a na trestnú putuje Pogoryšný, Slovan bude hrať ako prvý presilovú hru dnešného duelu.
03:54
Kundrátek vystrelil spoza obrancu spoza pravého kruhu po ľade, Šaryčenkov cez pravý betón puk v rozkľaku poslal do rohu klziska.
02:21
Slovan sa nepresnou prihrávkou sám pripravil o pásmo a tak budú musieť hráči opustiť útočné pásmo.
01:09
Opatrný začiatok na oboch stranách, prvé prerušenie hry a vhadzujeme v strednom pásme pri obrannej modrej domácich.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Príjemný podvečer vám želám z Arény Ondreja Nepelu, belasí dnes zakončia sériu desiatich domácich duelov zápasom s Jugrou Chanty-Mansijsk, ktorá nastúpi na duel v bielo-modrých farbách, domáci borci v modrých dresoch. V bránke hostí sa od úvodu predstaví Alexander Šaryčenkov, v domácej klietke miláčik publika Barry Brust.
Úvodné zostavy:

HC Slovan Bratislava:

Brust (Pogge) – Sersen (C), Kundrátek, Plastino, Švarný (A), Starosta, Bačík, Rosandič – Jeglič, Taffe (A), Cheechoo – Musatov, Surový, Chipchura – Skalický, Lušňák, Šťastný – M. Hlinka, Sádecký, Sukeľ – Vopelka

Jugra Chanty-Mansijsk:

Šaryčenkov (Bojaršinov) – Šulakov, Chlystov, A. Ugolnikov, J. Kulik, Valentenko (A), A. Makarov, Pogorišný, A. Ankudinov – Ľudučin, K. Panov (C), A. Koroľov – A. Alexejev, Lapenkov (A), Beliajev – Akmaldinov, Ivanov, Varfolomejev – Buľanskij, Jaremčuk, Dvurečenskij

Rozhodca:

Rogačov, Gebei (HUN) – Goľak, Deduľa.

So Slovanom to vyzerá čoraz horšie... má ešte podľa vás šancu postúpiť do play-off #KHL? #Slovan #CCM

Fotka uverejnená používateľom CCM Hockey Slovakia (@ccmhockeyslovakia),


HC Slovan zakončí svoju desať zápasovú sériu domácich zápasov s hráčmi klubu Jugra Chanty-Mansijsk.

Jugra Chanty-Mansijsk, klub založený v roku 2006. Chanty-Mansijsk, mesto v Ťumenskej oblasti v autonómnom okruhu Jugra, preslávené celosvetovo predovšetkým organizovaním vrcholných lyžiarskych podujatí v behu na lyžiach a biatlone. Hokejový klub Jugra hneď po vzniku vyhral druhú hokejovú divíziu a o rok neskôr aj prvú hokejovú divíziu. V nasledujúcich dvoch ročníkoch vyhral klub Vyššiu hokejovú ligu, čo je druhá najvyššia hokejová súťaž v Rusku a rok na to klub zavítal medzi elitu v KHL. V jej piatich ročníkoch obsadil 11., 14., 17., 22., 25. a 23. miesto. Domáce zápasy hráva Jugra v Kultúrno-zábavnom komplexe s názvom Aréna-Jugra, ktorá má kapacitu 5.500 divákov.

Modro-zelený dres klubu obliekajú výlučne hráči Ruskej federácie, hlavným trénerom mužstva je domáci lodivod Andrej Vladimírovič Razin.

V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenala Jugra zo 48 zápasov 55 bodov, Slovan odohral o jeden zápas viac a získal celkom 66 bodov. V aktuálnej sezóne belasí podľahli v novembri uplynulého roka na ihrisku súpera v pomere 1:2.

Najproduktívnejším hráčom v tíme domácich je Jeff Taffe s 36 kanadskými bodmi (17+19), na druhej priečke Jonathan Cheechoo s 32 kanadskými bodmi (12+20). V tíme hostí je na čele kanadského bodovania 25 bodový Jevgenij Lapenkov (11+14), na druhej priečke 21 bodový Pavel Varfolomejev (12+9). Gólman domácich Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 91,7% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,47 gólov na zápas, Justin Pogge s 90,4% úspešnosťou drží priemer 3,03 gólov na zápas. Na druhej strane Alexander Šaryčenkov s 92,3% úspešnosťou zásahov pri priemere 2,23 gólov na zápas, Vladislav Fokin92,2% úspešnosť zásahov s priemerom 2,34 gólov na zápas.

Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub Jugra Chanty-Mansijsk a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan si znovu skomplikoval záver, napokon ale Jugru zdolal