Slovanistov pred štartom Corgoň ligy preverí nórsky majster

SITA|16. feb 2009 o 17:45

Futbalistov jesenného lídra Corgoň ligy ŠK Slovan Bratislava čaká už túto sobotu 21. februára generálka na ligu.

BRATISLAVA. Belasí v poslednom prípravnom zápase nastúpia proti úradujúcemu nórskemu majstrovi Stabaek IF.

"Sme radi, že sa nám na generálku podarilo získať nórskeho majstra. Rokovania sme viedli na všetkých úrovniach," cituje oficiálna klubová stránka www.slovanfutbal.com slová generálneho riaditeľa ŠK Slovan Bratislava Dušana Tittela. Podľa dlhoročného hráča tímu z Tehelného poľa Nóri pricestujú do Bratislavy v piatok 20. februára a v sobotu 21. februára o 15.00 h s nimi slovanisti odohrajú už spomínanú generálku na našu ligu.

"Prioritou pre nás bolo získať pre naše mužstvo na prípravné zápasy v zimnom období kvalitných súperov," zdôraznil D. Tittel a pokračoval: "Chceli sme konfrontovať slovenský futbal s európskym, čo sa nám podarilo. Záver prípravy je tiež s kvalitným súperom, čo je dobré nielen pre hráčov, ale aj pre divákov. Na sobotňajší zápas sa všetci tešíme."

Tittel tiež pripomenul, že jesenný majster Corgoň ligy mal v zimnej prestávke za súperov najmä majstrov svojich krajín. "Myslím si, že ak chceme naozaj vedieť na akej úrovni sa nachádzame, musíme odohrať takéto zápasy. Domnievam sa, že je lepšie odohrať zápas s kvalitným súperom aj s nie úplne dobrým výsledkom. Vieme si totiž v takom zápase urobiť o sebe obraz. Nechceme hrať so slabšími a uspokojiť sa, že sme dobrí. " Bývalý slovenský reprezentant tiež zdôraznil, že v prípravných zápasoch veľmi záleží na tom, v akej fáze prípravy mužstvo súpera nachádza. Naše zatiaľ posledné vystúpenie so Slaviou v Prahe to potvrdilo.

"Slavia bola už pripravená na ligový zápas, navyše hrala doma. Nám predsa ešte zostáva trochu viac času na doladenie formy. Takéto zápasy ukážu dosiahnuté pozitíva, ale tiež odhalia všetko to, na čo sa ešte treba sústrediť. Pre hráčov sú takéto duely vždy prospešné. A práve preto sme sa snažili vybrať kvalitných a silných súperov," dodal generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovanistov pred štartom Corgoň ligy preverí nórsky majster