Slovan žiada odklad ďalšieho duelu Klaksvíku, UEFA sa nevyjadruje

Generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. po prílete klubu z Faerských ostrovov.
Generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. po prílete klubu z Faerských ostrovov. (Autor: Pavol Zachar - TASR)
TASR|26. aug 2020 o 13:43

Situáciou okolo Slovana Bratislava sa zaoberá aj americká agentúra AP.

ŽENEVA. Núteným vyradením futbalistov Slovana Bratislava v 1. predkole Ligy majstrov sa zaoberá americká tlačová agentúra AP.

Tá vo svojom článku zdôrazňuje, že slovenský šampión vo svojom odvolaní proti kontumácii zápasu s KÍ Klaksvík (0:3) žiada Športový arbitrážny súd (CAS) aj o odloženie stredajšieho súboja 2. predkola LM. Klub z Faerských ostrovov sa naň chystal nastúpiť o 20.15 h na pôde švajčiarskeho Young Boys Bern.

Agentúra AP požiadala UEFA o vyjadrenie, riadiaci orgán európskeho futbalu však reakciu odmietol.

Slovenský šampión podal v utorok v súvislosti s kontumáciou výsledku odvolanie na CAS. Vedenie klubu trvá na tom, že bol poškodený neférovým konaním faerskej strany a Klaksvík si nesplnil svoje povinnosti v zmysle protokolu UEFA.

Slovan žiada, aby bolo stretnutie Young Boys - Klaksvík odložené, kým sa CAS nevyjadrí k odvolaniu a nevyriekne konečný ortieľ.

CAS uviedol, že vedenie UEFA, Young Boys Bern i Klaksvíku dostali príležitosť vyjadriť sa k naliehavej žiadosti Slovana.

Kontrolná, etická a disciplinárna komisia UEFA postupovala podľa prílohy I.2.1 predpisov Ligy majstrov 2020/2021, ktorú schválil Výkonný výbor UEFA 3. augusta 2020.

Tá určuje, že ak jeden alebo viac hráčov, resp. členov výprav má pozitívny test na COVID-19 a podľa protokolu UEFA Return to Play nebude môcť nastúpiť na zápas, nasleduje kontumácia.

Slovan však ešte uplynulý piatok adresoval UEFA viac než trojstranový protest, v ktorom prostredníctvom faktov a argumentov zhrnul pochybenia faerskej strany a poukázal na neférové konanie zo strany miestnych úradov.

Následne v pondelok odoslal UEFA negatívne výsledky testov na COVID-19 u všetkých členov prvej výpravy, ktorí sa vrátili na Slovensko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Slovan žiada odklad ďalšieho duelu Klaksvíku, UEFA sa nevyjadruje