Slovan stráca náskok, čaká ho derby so Senicou

Hráč Slovana Bratislava Kamil Kopúnek (vľavo) a Tomáš Marček z Myjavy.
Hráč Slovana Bratislava Kamil Kopúnek (vľavo) a Tomáš Marček z Myjavy. (Autor: TASR)
SITA|22. apr 2013 o 18:18

V posledných štyroch zápasoch Slovan len remizoval a na čele ligy má aktuálne šesťbodový náskok.

BRATISLAVA. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sú najväčšími ašpirantmi na zisk majstrovského titulu v sezóne 2012/2013.

Zverenci trénera Samuela Slováka naposledy prehrali pred takmer šiestimi mesiacmi: 2. novembra 2012 podľahli v domácom prostredí Spartaku Trnava 0:1.

V ostatných štyroch ligových vystúpeniach však "belasí" hrali vždy "iba" nerozhodne (výsledky: MFK Košice /vonku - 1:1 v 24. kole/, Žilina /doma - 1:1 v 25. kole/, Trnava /vonku - 0:0 v 26. kole/ a Myjava /doma - 1:1 v 27. kole, pozn./).

10-bodový náskok Slovana na čele corgoňligového poradia sa scvrkol na šesť bodov pred Senicou, ktorú v sobotu 27. apríla privítajú na Pasienkoch v stretnutí 28. kola.

"Mrzia nás najmä straty bodov doma, pretože tu by sme mali jednoznačne vyhrávať. Zrejme doľahla na nás únava zo Slovnaft Cupu. Sme si vedomí, že si trochu komplikujeme situáciu, ale stále máme dostatočný bodový náskok," citoval portál corgonliga.sk slová brankára Slovana Matúša Putnockého.

Slovan hrá najbližšie proti Senici: "Ak ho zvládneme, bude to optimálne. Na ´Záhorákov´ sa musíme zodpovedne pripraviť, pretože predvádzajú vynikajúci futbal a najmä u súperov sú veľmi silní, " dodal brankár Putnocký.

Nováčik z Myjavy viedol v sobotu podvečer na Pasienkoch od 66. min gólom Vladimíra Kukoľa, remízu pre favorizovaný Slovan zachránil až v 87. min útočník z Trinidadu a Tobaga Lester Peltier.

"Samozrejme, že sme chceli bodovať naplno. Myjavčania však hrali kompaktnejšie a podržal ich skvelý brankár Peter Solnička. V útoku sme sa ťažko presadzovali a ´kopaničiari´ hrali v defenzíve vynikajúco. Na druhej strane nám získaný bod môže pomôcť," skonštatoval 28-ročný Putnocký.

Brankár za nepriaznivého stavu 0:1 zlikvidoval v 86. min šancu Zoltánovi Harsányimu. "Keby som nechytil túto strelu, zrejme by sme ťažko remizovali. Potom som hneď poslal loptu dopredu a vyrovnali sme," dodal brankár Slovana.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan stráca náskok, čaká ho derby so Senicou