Slovan prehral v príprave s maďarským Videotonom

SITA|26. jan 2011 o 17:34

Futbalisti Slovana Bratislava prehrali v medzinárodnom prípravnom zápase s maďarským prvoligistom FC Videoton 0:1 (0:1).

SZÉKESFEHÉRVÁR. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava prehrali v stredajšom medzinárodnom prípravnom zápase s maďarským prvoligistom FC Videoton 0:1 (0:1). Zverenci hlavného trénera Karola Jarolíma nastúpili na stretnutie bez šestice hráčov zo základnej zostavy.

V Maďarsku sa na ihrisku vôbec nepredstavili Juraj Halenár, Martin Dobrotka, Radek Dosoudil, Filip Šebo a Mamadou Bagayoko, Karim Guédé zasiahol do hry až v 2. polčase, keď sa hra vyrovnala. Vtedy bol na trávniku už aj Erik Grendel.

V druhom polčase nastúpil aj bývalý hráč Banskej Bystrice, Českých Budějovíc a Cracovia Krakov Marián Jarabica, ktorý je v Slovane na skúške. V "belasom" drese sa predstavili aj českí legionári Tomáš Hrdlička a Jan Krob, ktorých Jarolím a spol. už niekoľko dní testujú.

Slovan odohrá svoj najbližší prípravný zápas v sobotu 29. januára v Olomouci od 14.30 h s účastníkom českej Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav.

Víťazstvá Prešova aj Senice

1. FC Tatran Prešov zvíťazil v prípravnom stretnutí na domácej umelej tráve nad účastníkom II. ligy (tretia najvyššia súťaž) FK Spišská Nová Ves 4:0 (2:0).

O dva góly favorita sa po zmene strán postaral Avdija Vršajevič, ešte v prvom dejstve skórovali Libor Žůrek (v prešovskom klube je na skúške z Baníka Ostrava, pozn. SITA) a Viliam Macko.

Hráči Prešov zvíťazili v druhom stredajšom prípravnom stretnutí na domácej umelej tráve nad účastníkom IV. ligy (piata najvyššia súťaž) FK Haniska 4:1 (1:1).

V drese zverencov trénera Ladislava Pecka sa strelecky dvakrát presadil Dávid Guba, ktorý skóroval v 70. a 89. minúte. Po jednom góle pridali v 17. min Ľuboš Belejík a v 83. min dorastenec Ľuboš Ivanko. Za hostí skóroval Štefan Majerník.

Tréner Ladislav Pecko na stretnutie nominoval mladších hráčov a futbalistov, ktorí začali s prípravou po vyliečení sa zo zranení, resp. takých, ktorí na jeseň 2010 hrávali menej.

Najbližší prípravný duel odohrajú futbalisti Tatrana Prešov v piatok 28. januára o 14.00 h opäť v domácom prostredí proti tímu z druhej najvyššej poľskej súťaže Olimpia Elblag.

Futbalisti FK Dukla Banská Bystrica zvíťazili v stredajšom prípravnom stretnutí nad TJ Sokol Dolná Ždaňa 4:1 (2:1). O góly corgoňligistu sa postupne postarali Viktor Pečovský, Patrik Johancsik, Mouhamadou Seye a Michal Pančík ml.

Mužstvo spod Urpína nastúpi na svoj najbližší prípravný zápas v sobotu 29. januára o 13.00 h v Budapešti proti miestnemu Honvédu.

FK Senica remizovali v stredajšom prípravnom zápase s účastníkom druhej najvyššej slovenskej súťaže ŠK SFM Senec 1:1 (1:0). Gól corgoňligistu, ktorý mal problémy pri ceste do dejiska zápasu (pre autonehodu pri Jablonici výprava FK Senica uviazla v kolóne, pozn.), dal už v 6. min Miroslav Sedlák.

Domáci futbalisti hru vyrovnali a po polčasovej prestávke sa im zásluhou bývalého hráča Slovana Bratislava a Petržalky Petra Polgára podarilo vyrovnať. V tej časti hry sa zreteľne prejavil fakt, že Seničania na tento zápas, ktorý sa začal o 30 minút neskôr, nastúpili priamo z autobusu.

Tréner Stanislav Griga súčasný káder rozdelil na dve skupiny a kým jedna skupina hrala so Sencom, druhá trénovala. Obe skupiny si najbližšiu sobotu 29. januára úlohy vymenia a tá "oddychujúca" nastúpi od 13.00 h v Myjave proti českému prvoligistovi FC Tescoma Zlín.

D. Streda zdolala Györ

Futbalisti slovenského corgoňligového klubu DAC 1904 Dunajská Streda vyhrali v stredajšom medzinárodnom prípravnom zápase v maďarskom Györi nad domácim účastníkom najvyššej súťaže FC ETO 3:1 (2:1). O góly zverencov trénera tímu zo Žitného ostrova Mikuláša Radványiho sa postarala trojica legionárov.

Prvý presný zásah "žlto-modrých" zaznamenal Kamerunčan Boya, druhý úspech hostí pridal český útočník Lukáš Matůš a autorom tretieho gólu bol 22-ročný chorvátsky stredopoliar Josip Čorič. Bývalého hráča FC Slovan Liberec, ktorý začiatkom tohto roka skončil pôsobenie v Spartaku Trnava, Radványi a spol. tento týždeň skúšajú.

Dunajskostredčania začiatkom februára odcestujú na týždňový zahraničný tréningový pobyt do Spojených arabských emirátov (SAE), kde zatiaľ majú dohodnuté dve prípravné stretnutia. Po návrate z Dubaja sa 12. februára stretnú v Budapešti s miestnym Ferencvárosom.

Výsledky prípravných stretnutí účastníkov Corgoň ligy 2010/2011:

FK Dukla Banská Bystrica - TJ Sokol Dolná Ždaňa (II. liga - Východ) 4:1 (2:1)

Góly Banskej Bystrice: 10. Pečovský, 23. Johancsik, 60. Seye, 73. M. Pančík ml.

1. FC Tatran Prešov - FK Spišská Nová Ves (II. liga - Východ) 4:0 (2:0)

Góly: 85. a 90. Vršajevič, 24. Žůrek, 44. Macko.

1. FC Tatran Prešov - FK Haniska (IV. liga) 4:1 (1:1)

Góly Prešova: 70. a 89. Guba, 17. Belejík, 83. Ivanko.

ŠK SFM Senec (I. liga) - FK Senica 1:1 (0:1)

Góly: Polgár - M. Sedlák

FC ETO Györ (Maď. - I. liga) - FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:3 (1:2)

Góly Dunajskej Stredy: Boya, Matůš, Čorič

FC Videoton (Maď. - I. liga) - ŠK Slovan Bratislava 1:0 (1:0)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan prehral v príprave s maďarským Videotonom