Slovan hostí finalistu Gagarinovho pohára

(Autor: SITA)
Vojtech Jurkovič|21. sep 2012 o 21:41

Nováčik Slovan je po dvoch víťazstvách za sebou v Kontinentálnej hokejovej lige slušne rozbehnutý, Omsk po troch prehrách a skóre 3:14 musí zabrať.

BRATISLAVA. Slovanisti sa po výhre nad silným SKA Petrohrad oprávnene tešia na plné hľadisko.

Pikantériou súboja 7. tímu v tabuľke Východnej konferencie (Slovan) a 9. mužstva Západnej konferencie (Omsk) je, že v Omsku začal minulú sezónu tréner Bratislavčanov Rostislav Čada, ktorý však nerobí veľkú výhodu z toho, že pozná súpera. „Mnoho hráčov sa pomenilo, fínsky tréner Petri Matikainen preferuje vlastný herný štýl.“

Záborský konečne doma

Najproduktívnejším hráčom Omska je so šiestimi bodmi slovenský útočník Tomáš Záborský, ktorý do Avangardu prišiel ako najlepší strelec uplynulého ročníka fínskej SM-ligy v tíme Assat Pori.

Omsk naposledy prehral vo štvrtok v Prahe s HC Lev 1:3 po vyrovnanom výkone. Na knokautový gól do prázdnej bránky prihral Klepišovi Marcel Hossa.

Veľkým ťahákom zajtrajšieho duelu Slovan – Omsk bude návrat 36­ročného obrancu Ľubomíra Višňovského do klubu, kde vyrástol na hráča svetových parametrov.

„Mám isté obavy. Posledný zápas som navyše pre otras mozgu nedokončil. Nebude to ľahké. Nie je to naša liga, budem sa musieť viac hýbať. Na ľade sa musím hlavne priestorovo chytiť, predsa len je to širšie klzisko a iný štýl hokeja.“

Višňa má svoju stratégiu na úvodný zápas. „Krátke striedania, aby som sa nezatavil, ale dostal do tempa. Nebudem vymýšľať, skôr sa snažiť hrať jednoducho, rýchlo odovzdávať puky. “

Višňa narazí v drese Omska na kamaráta Alexandra Frolova, s ktorým hrával v Los Angeles.

„Froli je superhráč, ťažko ho odstaviť od puku. Pôsobí dojmom, že nie je rýchly, ale v skutočnosti je. Budeme si naňho musieť dať pozor,“ dodal

Priechodná poistka

Výška poistky Višňovského sa pohybuje medzi 16­ až 20­tisíc dolármi. Nie je vysoká, lebo hráč je v poslednom roku svojho kontraktu.

Višňovský sa dohodol s generálnym manažérom Marošom Krajčim, že bude hrať aj na ľadoch súperov, hoci by niektoré zápasy aj rád vynechal.

Po operácii kolena bude trénerom k dispozícii aj mladý útočník Marko Daňo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan hostí finalistu Gagarinovho pohára