Slovan ešte hľadá útočníka, možno zostane aj Žalmagambetov

SITA|7. aug 2007 o 14:44

BRATISLAVA 7. augusta (SITA) - Slovan Bratislava nezačal najvyššiu domácu futbalovú súťaž Corgoň ligu podľa predstáv, keď má po štyroch kolách na svojom konte iba tri body. "Belasí" odohrali síce dva ...

BRATISLAVA 7. augusta (SITA) - Slovan Bratislava nezačal najvyššiu domácu futbalovú súťaž Corgoň ligu podľa predstáv, keď má po štyroch kolách na svojom konte iba tri body. "Belasí" odohrali síce dva zápasy proti najväčším favoritom súťaže (doma so Žilinou 2:3, vonku na Artmedii 1:2), v ktorých podali celkom sympatické výkony, ale s ambíciou ponaháňať toto duo na čele Corgoň ligy musia zapnúť ešte na vyšší stupeň. Tréner Boris Kitka po nedeľňajšom dueli za Starým mostom skonštatoval, že mu ešte chýbajú dvaja-traja hráči, ktorí by rozhodli takéto stretnutia. Vedenie neúspešného účastníka letného UEFA-Intertoto Cup-u 2007 teda nezaháľa a pokúša sa nájsť do konca prestupového obdobia na Slovensku (profesionáli môžu na Slovensku meniť klub do 11. augusta) vhodných hráčov do kádra. "Vyvíjame snahu o získanie posily do útoku, bližšie by som to však nechcel konkretizovať. Na skúške je u nás stále aj kazašský reprezentačný obranca Maxim Žalmagambetov. Ešte nie je rozhodnuté, či u nás zostane, ale na mňa osobne urobil počas prípravného súboja, v ktorom nastúpil, celkom dobrý dojem. Samozrejme podľa jedného stretnutia sa nedajú presne určiť kvality hráča, ale tréneri ho mali možnosť vyskúšať aj na tréningoch," povedal pre agentúru SITA generálny riaditeľ klubu z Tehelného poľa Ján Švehlík. Ten zároveň dementoval informácie o údajnom záujme Slovana o Radoslava Kráľa. Smer von z kádra už nabrala dvojica Tomáš Sloboda (polročné hosťovanie v Slovácku), František Viskup (hosťovanie v prvoligovej Prievidzi), nový klub si naďalej hľadá Michal Gottwald.

Dvadsaťštyriročný Žalmagambetov prišiel do Slovana na skúšku z tímu kazašského šampióna FC Astana, kde pôsobil už v sezóne 2001/02 a do tohto klubu sa vrátil v roku 2004. Odvtedy pôsobí 195 cm vysoký zadák aj v reprezentačnom tíme. V najcennejšom drese zatiaľ odohral 18 duelov, v júnovom kvalifikačnom zápase proti Azerbajdžanu bol za úder do tváre protihráča v 45. min vylúčený.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan ešte hľadá útočníka, možno zostane aj Žalmagambetov