Slovan vyhral aj deviaty jarný zápas, dva góly strelil kanonier Šporar

Andraž Šporar z ŠK Slovan Bratislava.
Andraž Šporar z ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Sportnet|21. apr 2019 o 17:21

Diváci sa dočkali piatich gólov.

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana Bratislava, ktorí už majú istotu majstrovského titulu, zvíťazili nad Ružomberkom tesne 3:2 v nedeľňajšom stretnutí piateho kola skupiny o titul v najvyššej slovenskej súťaži Fortuna lige.

V jarnej časti sezóny sú slovanisti naďalej stopercentní a na konte majú už 73 bodov. Hrdinom tretieho vzájomného duelu s Liptákmi bol slovinský kanonier Andraž Šporar.

V 19. minúte otvoril skóre, keď poľahky obišiel Jána Masla a loptu upratal k ľavej žrdi. Na jeho presný zásah síce krátko po prestávke odpovedal hosťujúci kapitán Dominik Kružliak, no v 61. minúte skóroval Šporar z pokutového kopu.

Náskok Slovana v 74. minúte zvýšil Dejan Dražič a napokon sa jeho gól ukázal byť víťazným. V poslednej minúte riadneho hracieho času totiž ešte prekonal Dominika Greifa striedajúci Viktor Jedinák.

Fortuna liga - skupina o titul, 5. kolo

Slovan Bratislava - Ružomberok 3:2 (1:0)

Góly: 19. a 61. Šporar (druhý z pok. kopu), 74. Dražič - 48. D. Kružliak, 90. Jedinák

Bez kariet, rozhodovali: Chmura - Jenčura, Galo, 6845 divákov

Slovan Bratislava: Greif - Apau, Bajrič, Božikov, Suchockij - Ljubičič, Ibrahim Rabiu (81. Nono) - Holman (79. D. Strelec) - Čavrič (46. Moha), Šporar, Dražič

Ružomberok: Macík - Čurma, D. Kružliak, J. Maslo, Madleňák - D. Takáč (81. M. Kochan), Qose - Mustedanagič, M. Kmeť (69. T. Kostadinov), Gál-Andrezly (86. Jedinák) - Gerec

Hlasy po stretnutí

Martin Ševela, tréner Slovana: "Ružomberok nás veľmi potrápil. Mali sme dobrý prvý polčas, hráči predvádzali dobrý pohyb. Do druhej polovice sme chceli vstúpiť aktívne, ale súper vyrovnal. Boli sme si však vedomí našich kvalít, takže sme nespanikárili. Druhý polčas bol otvorenejší, z brejkov sme viac vyťažili my. Strelili sme tri góly, čo je dobrá vizitka, na druhej strane si musíme dávať väčší pozor v obrane."

David Holoubek, tréner Ružomberka: "V prvom rade gratulujem Slovanu k zaslúženému titulu. Prišli sme sem s cieľom potrápiť či dokonca prekvapiť súpera. Nevstúpili sme však dobre do zápasu, boli sme trochu nervózni a v tom je sila Slovana, že to dokázal potrestať. Súper nás prevýšil a zaslúžene zvíťazil. V závere sme si vypracovali tlak, ale už sme nedokázali vyrovnať. Neskladáme zbrane a chceme sa pripraviť na ďalší zápas."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan vyhral aj deviaty jarný zápas, dva góly strelil kanonier Šporar