Tréner Weiss burcoval i hromžil. Slovan však vedel, čo má hrať

Slovan Bratislava - Young Boys Bern v 1. zápase 2. predkola EKL.
Slovan Bratislava - Young Boys Bern v 1. zápase 2. predkola EKL. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|21. júl 2021 o 22:39 (aktualizované 21. júl 2021 o 22:49)

Slovan Bratislava remizoval s Young Boys Bern bez gólov.

BRATISLAVA. Bol to zápas, v ktorom si žiadne mužstvo nevypracovalo vyloženú gólovú šancu. Aj preto sa skončil bez gólov. 

Futbalisti Slovana v prvom zápase 2. predkole Ligy majstrov remizovali so švajčiarskym majstrom Young Boys Bern 0:0. 

Duel sledovalo tisíc divákov, čiže maximálny počet, ktorý v súčasnosti povoľujú nariadenia Úradu verejného zdravotníctva na Slovensku. 

Celý zápas však domácich futbalistov povzbudzovali. A po záverečnom hvizde sa spolu s hráčmi, ktorí predviedli solídny výkon potešili. Aj remíza proti silnému súperovi dáva Slovanu šance do odvety. 

Tréner Weiss hromžil i burcoval 

Tréner Vladimír Weiss urobil v zostave zopár zmien. Obranná štvorica spolu s defenzívnymi stredopoliarmi ostala rovnaká ako v zápasoch proti Shamrocku Rovers. 

Na pravom krídle hral Aleksandar Čavrič a na ľavej strane sa prvýkrát do základnej zostavy dostal Čech Jaromír Zmrhal. 

Na pozícii ofenzívneho stredopoliara hral Vladimír Weiss mladší a v útoku nahradil Ezekiela Hentyho brazílsky futbalista Rafael Ratao. 

Tréner Weiss zápas emotívne prežíval. Pred striedačkou neustále gestikuloval a dával svojím hráčom pokyny. Chvíľu ich burcoval, inokedy hromžil. 

Keď jeho zverenci nechali pri štandardnej situácii voľného súpera na zadnej žrdi, takmer vyskočil z kože. 

Aj vďaka nemu Slovanisti vedeli, akým spôsobom chcú hrať. Otvorená partia proti futbalistom Young Boys by bola futbalová samovražda. 

"Ťažký zápas s výborným súperom. Hrali sme rozumne, na hranici svojich možností v defenzíve, s takým ťažkým súperom to nie je jednoduché, ubehali sme to, mali sme asi jednu pološancu. Budeme sa snažiť prekvapiť v druhom zápase," hovoril tréner Vladimír Weiss po zápase.

Angličan púšťal tvrdú hru 

Aj preto hrali domáci v defenzívnom bloku a vyčkávali na protiútoky. Keď získali loptu, snažili sa hrať priamočiaro. Na hrane rizika. 

Aj preto mali v prvom polčase len 55 percentnú úspešnosť prihrávok. V niektorých momentoch sa pýtalo, aby loptu viac podržali. 

Hostia boli rýchli, pohybliví, nepríjemní a agresívni. Ich dôraz už v úvode pocítil Jurij Medveděv, keď dostal kopanec do tváre od Ulissesa Garciu. 

"Bola to ťažká situácia, Jurij bol vo výbornej forme, ale asi má otras mozgu, cestou zvracal," vysvetľoval Weiss po zápase.

Hoci úvodnú polhodinu bol Medveděv aktívny, podporoval útok, napokon musel nútene striedať. Nahradil ho Lukáš Pauschek. Anglický rozhodca aj ďalej púšťal tvrdú hru. 

Defenzíva Slovana hrala pozorne a so zakončeniami hosťujúcich hráčov si poradil spoľahlivý brankár Adrián Chovan. 

Čisté šance si tímy nevypracovali 

V strede poľa robil množstvo špinavej roboty Jurij De Kamps i Jaba Kankava. O ofenzívu sa staral najmä Weiss, ktorý bol aktívny, sebavedomý a snažil sa niečo vymyslieť. 

Najlepší úsek mali slovanisti v úvode druhého polčasu, keď súpera zatlačili. Boli nebezpečnejší a dostávali sa do streleckých príležitostí. 

Strela Rataa bola zablokovaná, hlavička Čavriča išla mimo a gólom neskončil ani nacvičený signál po štandardnej situácii.   

Hneď po vystriedaní sa do dobrej príležitosti dostal Ezekiel Henty, ktorý po rýchlej kľučke nebezpečne vystrelil, ale jeho strelu vyrazil hosťujúci brankár. 

Hostia neskôr držali loptu viac na kopačkách, ale do vyložených šancí sa nedostávali. Stopercentnú šancu nemalo žiadne mužstvo. 

Chvíľami bolo cítiť, že je to ich prvý súťažný zápas v sezóne, keďže švajčiarska liga začína rovnako ako slovenská až najbližší víkend. 

(Autor: SofaScore)

Odveta bude na umelej tráve 

Slovanisti už odohrali dva súťažné zápasy, keď v prvom predkole Ligy majstrov vyradili írsky Shamrock Rovers. Po domácom víťazstve 2:0, u súpera prehrali 1:2. 

Slovanisti trikrát v sérii získali slovenský titul. Ich stredajší súper vyhral švajčiarsku ligu dokonca v ostatných štyroch ročníkoch. 

Naposledy s unikátnym náskokom 31 bodov pred druhým FC Bazilej. Aj preto bude odveta v Berne 28. júla o 20.15 nesmierne náročná. Aj preto, že domáci hrajú na umelej tráve. 

V prípade postupu sa Slovan stretne s lepším z dvojice CFR Kluž a Lincoln Red Imps z Gibraltáru. V prípade neúspechu zase so zdolaným tímom z rovnakej dvojice. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Tréner Weiss burcoval i hromžil. Slovan však vedel, čo má hrať