Slavoj ulovil Zajaca, do kádra pribudli aj mladí Michalovčania

Ofenzívu Slavoja vystužil aj Patrik Zajac z Lokomotívy Košice.
Ofenzívu Slavoja vystužil aj Patrik Zajac z Lokomotívy Košice. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|28. jan 2019 o 14:03

Do Trebišova sa vrátil aj Erik Kolbas, legionári na skúške neuspeli.

TREBIŠOV. V tábore druholigových futbalistov Slavoja Trebišov je počas zimnej prestávky rušno. Vedenie klubu intenzívne pracuje na posilnení kádra, ktorý v jarnej odvete čaká ťažký boj o záchranu v celoslovenskej súťaži, a tak na juhu Zemplína nie je núdza o novinky.

Novému kormidelníkovi Jozefovi Džubarovi pribudli za necelé tri týždne prípravy do mužstva viaceré nové tváre, s ďalšími sa žlto-modrí stihli už aj rozlúčiť.

Posledný celok druholigovej tabuľky robí všetko pre to, aby dal dokopy káder, ktorý bude schopný vyhrabať sa z pásma zostupu.

Zostať by mal aj Hlaváč

Pred pár dňami ulovili Trebišovčania brankára Erika Kolbasa a stredopoliara Patrika Zajaca, ktorí sa stali nepotrební pre konkurenčnú Lokomotívu Košice. Lanárili aj tretieho Exkošičana Radoslava Človečka, no ten pravdepodobne zakotví v Bardejove.

„V mužstve by mal zostať aj stredopoliar Erik Hlaváč, ktorý naposledy pôsobil v tretej švajčiarskej súťaži. Naďalej úzko spolupracujeme s Michalovcami, ktorých sme farmou, takže aj odtiaľ pribudli noví hráči, konkrétne brankár Tomáš Dráb a defenzívny záložník Roman Begala. Z MFK Zemplín u nás budú aj v jari pokračovať obrancovia Dávid Špak a Peter Vojtovič,“ prezradil športový manažér Slavoja Vladimír Rusnák mladší.

Ako sa ďalej vyjadril, je možné, že od michalovského suseda ešte niekto káder posilní, v hre je príchod španielskeho ofenzívneho stredopoliara Enza Maura Arevala Acostu.

Od legionárov čakali viac

V tréningovom procese druholigistu sa objavili aj viacerí legionári, ktorým tréneri dali šancu aj v prípravných zápasoch. Slovinci Uroš Poljanec a Nejc Rober ani Bielorusi Sergej Šegrikovič a Artem Bulojčik však na skúške neuspeli.

„Išlo o zaujímavých hráčov, predovšetkým posledne menovaný sa ukazoval v dobrom svetle, veď hral aj prvú bieloruskú ligu. Avšak od legionárov čakáme ešte viac, neboli oveľa lepší ako naši hráči,“ uviedol Rusnák, ktorý je aj asistentom trénera Džubaru.

Trebišovčania tiež testovali svojich rodákov Ondreja Jakubova zo Sokolova a Jakuba Vodilku z Podbrezovej, ale aj s tými sa rozlúčili. A preč sú aj ďalší dvaja hráči z jesenného kádra, brankár Stanislav Pella a krajný záložník Stefan Jovanovič, ktorí však toho v prvej polovici sezóny veľa za Slavoj neodohrali.

V prípravných dueloch sa v zostave žlto-modrých ešte ani raz neobjavil kanonier Ján Novák. Čo je s ním?

„Na jednom z prvých tréningov si poranil lýtko. V predošlých dňoch zarezával len v posilňovni a teraz by už mal pomaly začať aj behať,“ objasnil absenciu opory tímu Rusnák.

V hre ešte dvaja hráči

„Džubarovci“ majú za sebou zhruba tretinu prípravy, počas ktorej absolvovali štyri herné previerky. Postupne nastúpili proti Michalovciam (3:2), Cigándu (1:1), Kisvárde (0:0) a Spišskej Novej Vsi (0:3).

„S doterajším priebehom prípravy môžeme byť vcelku spokojní. Sme radi, že sa tu formuje dobrý kolektív. Poviem otvorene, šanca na záchranu nie je veľká, ale pokiaľ existuje, tak chceme sa o ňu pobiť. Chceme preto vyskladať bojaschopné mužstvo, ktoré si sadne nielen po hernej, ale aj ľudskej stránke. Prvé zápasy ukázali, že sme na dobrej ceste. Dosiahli sme dobré výsledky s kvalitnými súpermi. Až v tom poslednom sme prehrali, keď sme doplatili na efektivitu. Na chlapcov trošku doľahla aj únava, keďže stále sme v hrubej príprave,“ vyjadril sa Rusnák.

Podľa jeho slov ešte káder nie je uzavretý. „Chceme ho doplniť ešte dvoma kvalitnými hráčmi. Veríme, že sa nám ich podarí dotiahnuť.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slavoj ulovil Zajaca, do kádra pribudli aj mladí Michalovčania