Slovan chce zvýhodniť očkovaných, pustil by ich na tribúny zadarmo

Štadión Tehelné Pole v Bratislave a fanúšikovia.
Štadión Tehelné Pole v Bratislave a fanúšikovia. (Autor: TASR)
Sportnet|30. jún 2021 o 11:30

Futbalový klub sa chce zapojiť do očkovacej kampane.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava sa chce zapojiť do očkovacej kampane a otvoriť brány štadióna pre tisíce ľudí.

Klub je pripravený pustiť na Národný futbalový štadión až desaťtisíc divákov, ktorí nebudú musieť platiť vstupné. Týkalo by sa to najbližších piatich zápasov Slovana, vrátane Ligy majstrov alebo iných európskych súťaží.

Podmienkou by bolo preukázanie sa potvrdením o zaočkovaní proti Covid-19. Futbalový klub chce takto prispieť do kampane na urýchlenie očkovania.

„Väčšina našich hráčov aj realizačný tím sú už zaočkovaní a náš klub očkovanie plne podporuje. Všade sa hovorí o nutnosti urýchliť očkovanie a my chceme týmto spôsobom motivovať ľudí, aby neváhali a zaočkovať sa dali,“ uvádza sa v stanovisku ŠK Slovan Bratislava, ktoré klub poskytol médiám.

Vyhlásenie Slovana prečítal na ihrisku štadióna na Tehelnom poli tréner Vladimír Weiss starší: „Plne podporujeme všetkých vedcov, umelcov aj politické elity, ktorí sa snažia urýchliť očkovanie.

Bratislavský samosprávny kraj už vo svojom očkovacom centre na Národnom futbalovom štadióne dosiahol métu 200-tisíc podaných vakcín. Bratislava by mohla dosiahnuť ako jediné mesto na Slovensku kolektívnu imunitu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan chce zvýhodniť očkovaných, pustil by ich na tribúny zadarmo