Londýn videl návrat legendy, van Barneveld nestratil ani set

Holandský šípkar Raymond van Barneveld.
Holandský šípkar Raymond van Barneveld. (Autor: Reuters)
Sportnet|20. dec 2021 o 23:30 (aktualizované 21. dec 2021 o 00:05)

Výsledky šiesteho hracieho dňa MS v šípkach 2022.

LONDÝN. "Dnes večer sa vracia legenda." Takéto konštatovanie zverejnila šípkarska organizácia PDC na sociálnej sieti twitter.

Pridala k tomu aj zostrih zápasu, v ktorom získal Raymond van Barneveld svoj piaty titul majstra sveta (prvé štyri dosiahol v organizácii BDO, pozn. red.).

V jednom z najpamätnejších finále v histórii MS z roku 2007 zdolal odvekého rivala Phila Taylora 7:6 na sety, dokonca až v tzv. legu náhlej smrti.

V roku 2019 po prehre s Američanom Darinom Youngom oznámil koniec svojej úspešnej kariéry, ale jeho šípkarsky dôchodok trval iba niečo viac ako rok.

Vo februári tohto roka získal profesionálnu kartu, vrátil sa do súťažného kolotoča a zakrátko vyhral turnaj Players Championship 3.

Za tónov svojej nástupovej piesne Eye of the Tiger sa štyri dni pred Vianocami vrátil aj do Alexandra Palace, kde v 1. kole šampionátu čelil Lourencovi Ilaganovi.

Päťdesiatštyriročný rodák z Den Haagu nedal filipínskemu súperovi šancu a s priemerom 96,7 bodu triumfoval hladko 3:0. Vo štvrtkovom dueli druhého kola vyzve Holanďan majstra sveta z roku 2018 Roba Crossa.

V tejto fáze turnaja nebude chýbať ani bratská dvojica z Rakúska.

Po tom, ako v sobotu uspel Rowby-John Rodriguez, zvládol úvodné vystúpenie aj jeho o šesť rokov mladší brat Rusty-Jake.

Hráč, ktorý na Štedrý deň oslávi 21. narodeniny, trafil pri svojom debute na MS už v úvodnom legu dve 180-tky a pomerne neznámeho Novozélanďana Bena Robba zdolal výsledkom 3:1 na sety.

Rolu favorita potvrdil aj jeden z najlepších šípkarov, ktorý zatiaľ nikdy majstrovstvá sveta nevyhral. James Wade síce nezaznamenal ani jednu 180-tku, ale Holanďanovi Maikovi Kuivenhovenovi dovolil získať iba set.

Skúsený anglický hráč s prezývkou "The Machine" si v treťom kole zahrá proti úspešnejšiemu z dvojice Vincent van der Voort - Adam Hunt.

Majstrovstvá sveta v šípkach 2022

1. kolo:

Luke Woodhouse (Angl.) - James Wilson (Angl.) 3:1

Rusty-Jake Rodriguez (Rak.) - Ben Robb (N. Zél.) 3:1

Raymond van Barneveld (Hol.) - Lourence Ilagan (Filip.) 3:0

2. kolo:

James Wade (Angl.) - Maik Kuivenhoven (Hol.) 3:1

Bývalý hádzanár Fero Šulc o šípkach v podcaste Vykroč

Manažér steelovej sekcie a zároveň reprezentačný tréner František Šulc ml. rozpráva o tom, čo je to šípkarsky bacil a ako chytil aj jeho, o stave a rozvoji tohto športu u nás, o rozdiele medzi steelami a softami v šípkach, o turnaji, ktorý nám závidí pol Európy, ale aj o jeho šípkarskom zranení (áno, aj pri šípkach sa dá zraniť...) a tom, či je alkohol v šípkach doping, alebo aj o tom, či sa mu už podarila "perfect game" - trafiť 501 bodov na 9 pokusov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Šípky»Londýn videl návrat legendy, van Barneveld nestratil ani set