Littler, van Gerwen či Humphries. Turnaj v Prahe ponúkne najlepšie šípky

Šípkar Luke Littler na podujatí Premier League v Liverpoole.
Šípkar Luke Littler na podujatí Premier League v Liverpoole. (Autor: REUTERS)
SITA|17. okt 2024 o 15:15

Víťaz získa odmenu 30-tisíc libier, čo je v prepočte takmer 36-tisíc eur.

BRATISLAVA. Fanúšikovia šípok sa majú na čo tešiť, pretože od piatka do nedele na turnaj v Prahe prídu aj obaja finalisti ostatného svetového šampionátu.

Podujatie na výstavisku v Letňanoch je súčasťou európskeho okruhu organizácie PDC a jeho súčasťou budú aj Luke Humphries a Luke Littler. Šancu vidieť hviezdy tohto športového odvetvia majú aj slovenskí priaznivci.

Chýbať nebude ani predchádzajúci svetový šampión Michael Smith, súťažiť budú aj velikáni ako Michael van Gerwen či Peter Wright.

Európska špička bude v Prahe štartovať iba niekoľko dní pred štartom kontinentálnych majstrovstiev, ktoré od 24. do 27. októbra hostí nemecký Dortmund.

Slovenskí šípkari sa na turnaj neprebojovali, domáci Česi však budú mať štvornásobné zastúpenie zásluhou štvrtkovej domácej kvalifikácie.

"Sme nesmierne radi, že môžeme opäť privítať najlepších hráčov sveta na českej pôde. Vlaňajšok ukázal, aký obrovský záujem o šípky v Česku je, teraz očakávame ešte väčšiu divácku účasť,“ uviedol hlavný organizátor turnaje Pavel Korda podľa webu iDnes.cz a doplnil:

"Hráči se sem veľmi tešia, pretože českí fanúšikovia dokážu vytvoriť skvelú atmosféru. Pre nás ako organizátorov je veľkým potešením vidieť, ako tento šport rastie."

Turnaj v Prahe je súčasťou PDC European Tour, ktorá do trinástich európskych miest prináša najlepších šípkarov na svete. Akcia sa v Prahe koná už štvrtýkrát.

Súťaže sa začnú v piatok 18. októbra, semifinálové a finálové stretnutia sú na programe v nedeľu večer. Víťaz získa odmenu 30-tisíc libier, čo je v prepočte takmer 36-tisíc eur.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Šípky»Littler, van Gerwen či Humphries. Turnaj v Prahe ponúkne najlepšie šípky