Obavy sa naplnili. Po pozitívnom teste končí na MS jeden z favoritov

Michael van Gerwen.
Michael van Gerwen. (Autor: Steven Paston - TASR/AP)
Sportnet|28. dec 2021 o 19:50 (aktualizované 28. dec 2021 o 20:15)

Nakaziť sa mal od svojho kamaráta.

LONDÝN. Jeden z najväčších favoritov prebiehajúcich MS v šípkach Michael van Gerwen z Holandska mal pozitívny test na koronavírus.

Svetový šampionát sa tak pre neho predčasne skončil. V utorok mal nastúpiť na zápas 3. kola s Angličanom Chrisom Dobeym, no ten postúpil bez boja.

"Som naozaj sklamaný, zmätený a nahnevaný ako som skončil na majstrovstvách sveta. Neočakával som takýto výsledok, pretože som si myslel, že som urobil všetko, čo bolo v mojich silách, aby som sa tomu vyhol.

Nemám žiadne príznaky. Tento rok sa končí naozaj rýchlo. Fanúšikovia, vrátim sa silnejší," napísal van Gerwen na sociálnych sieťach.

Trojnásobný majster sveta sa s najväčšou pravdepodobnosťou nakazil od svojho krajana a dobrého kamaráta Vincenta van der Voorta. Ten takisto nemohol zabojovať o osemfinále a v pondelok pre koronavírus odstúpil z turnaja.

Holandské média informovali, že obaja spolu strávili Štedrý večer. Ako obvykle, tak aj v Londýne často spolu trénovali a teda boli v blízkom kontakte.

Po tom, ako sa ukázala pozitivita v prípade van der Voorta sa 46-ročný hráč vyjadril, že má o svojho krajana obavy. "Od momentu, keď som mal pozitívny test, som mu povedal, aby sa ku mne vôbec nepribližoval," uviedol.

Napokon sa jeho obavy naplnili a van Gerwen sa stal už tretím Holanďanom, ktorý sa počas svetového šampionátu nakazil koronavírusom. Prvý bol Raymond van Barneveld, ktorý v 2. kole nestačil na Roba Crossa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Obavy sa naplnili. Po pozitívnom teste končí na MS jeden z favoritov