Je šampionát ohrozený? Holanďan mal pozitívny test na covid

Holandský šípkar Raymond van Barneveld.
Holandský šípkar Raymond van Barneveld. (Autor: Reuters)
Sportnet|25. dec 2021 o 08:35

Symptómy ochorenia počas zápasu nemal.

LONDÝN. Majstrovstvá sveta v šípkach majú od 24. do 26. decembra prestávku, no ich bezproblémové pokračovanie je v tejto chvíli otázne. 

Päťnásobný svetový šampión Raymond van Barneveld, ktorý počas posledného hracieho dňa prehral s Angličanom Robom Crossom, na sociálnych sieťach oznámil, že mal pozitívny test na ochorenie Covid-19. 

"Počas zápasu som nemal žiadne príznaky, ale potom som začal pociťovať dýchavičnosť a horúčku," uviedla holandská šípkarska legenda. 

Následne situáciu skonzultoval so svojim manažérom Benom de Kokom a ten mu odporučil, aby išiel rovno do hotelovej izby a médiám neposkytoval žiadne rozhovory, čím predišiel k ďalšiemu riziku.

"Momentálne trpím horúčkou a veľkou únavou. Nasledujúce dni zostanem v karanténe v Londýne," dodal na twitteri van Barneveld. 

Vedenie PDC už hovorilo o súčasnej situácii aj s Crossom, no zatiaľ nie je známe, či sa nakazil počas vzájomného súboja. Testovaním zrejme budú musieť prejsť aj ďalší hráči a rozhodcovia, ktorí s Holanďanom boli 23. decembra v kontakte. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Šípky»Je šampionát ohrozený? Holanďan mal pozitívny test na covid