Littler bude hrať prestížnu súťaž, potešil ho tiež predajca kebabov

Angličan Luke Littler počas MS v šípkach 2024.
Angličan Luke Littler počas MS v šípkach 2024. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. jan 2024 o 21:05

Šesť podujatí Premier League je už vypredaných.

BRATISLAVA. Angličan Luke Littler ukázal na majstrovstvách sveta v šípkach ohromný talent a získal si priazeň fanúšikov po celom svete.

Tých určite potešila správa, že čoskoro 17-ročného hráča budú môcť sledovať na televíznych obrazovkách častejšie. Navyše, bude to v konfrontáciách so svetovou špičkou tohto čoraz obľúbenejšieho športu.

Littler bol totiž vybraný do prestížnej šípkarskej Premier League. Automatickú účasť si v nej vybojujú štyria najlepší hráči v rebríčku Order of Merit a ďalších štyroch si vyberá organizácia PDC.

Celkovo šestnásť hracích večerov sa odohrá tradične vo štvrtok, pričom už teraz sú divácky vypredané podujatia v Cardiffe, Newcastle, Exeteri, Brightone, Dubline a Belfaste. Finále sa odohrá 23. mája v Londýne.

Oproti predošlému ročníku nastali vo vybranej spoločnosti tri zmeny. Okrem Littlera bude hrať aj svetová jednotka a majster sveta Luke Humphries a prvýkrát od roku 2021 sa vracia do tejto súťaže Rob Cross.

Zloženie šípkarskej Premier League s dejiskami v roku 2024.
Zloženie šípkarskej Premier League s dejiskami v roku 2024. (Autor: PDC/ twitter)

Podľa očakávania o svoju pozíciu prišli Dimitri Van den Bergh, Jonny Clayton a tiež Chris Dobey, ktorý mal na dosah semifinále MS. Viedol 4:0 na sety, ale napokon zápas dokázal otočiť spomenutý Cross.

Littler sa počas MS stal známym aj tým, že svoje víťazstva oslavuje s kebabom. Na to zareagoval predajca kebabov vo Warringtone, ktorý mu kedykoľvek až do konca života pripraví jeho obľúbené jedlo.

"Kedykoľvek sa vráti do Warringtonu, môže si objednať Luke The Nuke Wrap, ktorý sme po ňom pomenovali. Tvorí ho mäso, šalát, cibuľa a majonéza.

Od prvého dňa MS v šípkach sme hovorili, že Luke bude majster sveta. Nebol od toho ďaleko, aj tak je však neuveriteľné, čo dokázal vo veku 16 rokov," prezradil majiteľ stánku s kebabom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Šípky»Littler bude hrať prestížnu súťaž, potešil ho tiež predajca kebabov