Šesť Sloveniek postúpilo do osemfinále na Ritro Open

SITA|17. nov 2010 o 12:56

Lenka Wienerová je po Zuzane Kučovej, Michaele Hončovej a Lucii Butkovskej štvrtou slovenskou tenistkou v osemfinálovom 2. kole dvojhry na bratislavskom turnaji ITF Ritro Slovak Open.

BRATISLAVA. Jana Čepelová je po Zuzane Kučovej, Kristíne Kučovej, Michaele Hončovej, Lucii Butkovskej, Lenke Wienerovej šiestou slovenskou tenistkou v osemfinálovom 2. kole dvojhry na bratislavskom turnaji ITF Ritro Slovak Open (dotácia 25 000 USD, tvrdý povrch Premier Latex-Ite v NTC).

Wienerová poradila s mladou krajankou Chantal Škamlovou za 110 minút 6:3, 1:6, 6:3. Hneď po úvodnom geme si pritom Wienerová nechala ošetriť pravý členok.

Pri druhom mečbale poslala 17-ročná nová členka programu Národného tenisového centra Škamlová, 710. v seniorskom počítačovom poradí, defenzívny bekhend do siete. Dvadsaťdvaročná Košičanka Wienerová, momentálne 275. vo svetovom rebríčku WTA (bola už aj na 128. pozícii), si medzi najlepšími šestnástimi zmeria sily s 20-ročnou Nemkou Monou Barthelovou (208.).

"Nekonečná" piata hra druhého setu priniesla 18 zhod. Zápas mi vyšiel. "Začala som síce trochu nervózne, ale potom som sa rozohrala, dostala som sa do rytmu. Hrala som útočne a snažila som sa ísť viac cez Lenkin forhend. Dobre som si otvárala dvorec na ´zabitia´. Podarilo sa mi dodržať stanovenú taktiku," povedala Z. Kučová pre agentúru SITA. Dvadsaťosemročná Bratislavčanka Z. Kučová, 121. v renkingu, si po vyradení o 8 rokov mladšej 207. hráčky svetového rebríčka WTA Juríkovej zmeria sily s členkou NTC Luciou Butkovskou, úspešnou kvalifikantkou.

Slovenská štvorka má na konte 8 trofejí pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF), z nich 6 na úrovni terajšieho bratislavského turnaja. Vlani - ešte pri dotácii 50 000 USD namiesto aktuálnej polovičnej prémie - Zuzana Kučová v osemfinálovom 2. kole nestačila na Bielorusku Tatiana Pučekovú (4:6, 5:7). V oboch setoch viedla 4:2, v poslednom geme urobila 4 dvojchyby.

Čepelová zdolala maďarskú kvalifikantku

Jana Čepelová zdolala maďarskú kvalifikantku Réku-Lucu Janiovú za 83 minút 6:4, 7:5, hoci v oboch častiach bola minimálne raz o brejk pozadu. V rámci NTC Petrom Huberom vedená víťazka nedávneho seniorského turnaja ITF v tuniskom Monastire vyzve v osemfinále skúsenú Ukrajinku Katerynu Bondarenkovú nasadenú ako štvrtú. Obe sú šampiónkami z melbournských grandslamových Australian Open vo štvorhre. Pravda, Košičanka Čepelová "len" v mládežníckej kategórii.

Prvými štyrmi Slovenkami medzi najlepšími šestnástimi sa už skôr stali Zuzana Kučová, Lenka Wienerová, Michaela Hončová a Lucia Butkovská, šancu ešte má Lenka Tvarošková.

Ku krajankám sa nepridala držiteľka voľnej karty (vybojovala si ju na internom miniturnaji) Zuzana Luknárová, ktorá v stredu v 1. kole podľahla útlej fínskej ľaváčke Emme Laineovej za 101 minút 2:6, 6:2, 2:6.

Dvojhra - 1. kolo:

Zuzana Kučová (5-SR) - Lenka Juríková (SR) 6:3, 6:0

Kristína Kučová (SR) - Jasmina Tinjičová (Chorv.) 7:6 (5), 6:4

Lenka Wienerová (SR) - Chantal Škamlová (SR) 6:3, 1:6, 6:3

Jana Čepelová (SR) - Réka-Luca Janiová (Maď.) 6:4, 7:5

Jevgenija Rodinová (2-Rus.) - Lenka Tvarošková (SR) 7:6 (8), 6:1

Emma Laineová (Fín.) - Zuzana Luknárová (SR) 6:2, 2:6, 6:2

Nikola Hofmanová (Rak.) - Patricia Mayrová (1-Rak.) 3:6, 6:4, 1:0 - skreč, Mayrová odstúpila

Andrea Hlaváčková (3-ČR) - Anna-Giulia Remondinová (Tal.) 3:6, 6:1, 7:6 (4)

Dvojice v osemfinálovom 2. kole (zhora podľa "pavúka"):

Nikola Hofmanová (Rak.) - Sina Haasová (Nem.)

Lenka Wienerová (SR) - Mona Barthelová (8-Nem.)

Kateryna Bondarenková (4-Ukr.) - Jana Čepelová (SR)

Kristýna Plíšková (ČR) - Karolína Plíšková (7-ČR)

Zuzana Kučová (5-SR) - Lucia Butkovská (SR)

Emma Laineová (Fín.) - Andrea Hlaváčková (3-ČR)

Valeria Savinychová (Rus.) - Michaela Hončová (SR)

Kristína Kučová (SR) - Jevgenija Rodinová (2-Rus.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Šesť Sloveniek postúpilo do osemfinále na Ritro Open