Serena Williamsová túži po Grand Slame

Serena Williamsová
Serena Williamsová (Autor: SITA/AP)
SITA|2. jan 2013 o 15:34

Americkú tenistku nebrzdí vek, tento rok by chcela vyhrať všetky štyri grandslamové tituly.

BRISBANE. Serena Williamsová získala v rokoch 2002 a 2003 tituly vo dvojhre na štyroch vrcholných podujatiach za sebou. Bývalá jednotka renkingu priznala, že jednou z jej motivácií je kalendárny Grand Slam.

"Domnievam sa, že nech vyhrá Australian Open 2013 ktorákoľvek z nás, skrsne jej rovnaká myšlienka. Podľa mňa nehrozí, že by Viktoria či Maria alebo ľubovoľná iná hráčka uvažovala inak. Ja by som sa vnútorne určite nastavila týmto smerom," cituje magazín Tennis Serenu Williamsovú, ktorá na prípravnom turnaji WTA v austrálskom Brisbane postúpila už do štvrťfinále. Vo štvrtok si v ňom zmeria sily s krajankou Sloane Stephensovou.

Tridsaťjedenročná Američanka triumfovala na ostatných dvoch Majors - vo Wimbledone aj na US Open 2012. "Má v zbierke dve najčerstvejšie trofeje. Všetko je možné, hoci prípadný grandslamový kúsok nepochybne kladie nároky. Aké veľké? Neviem, nikdy sa mi to nepodarilo zvládnuť, takže nemôžem poslúžiť hodnotením," s úsmevom vyhlásila Ruska Maria Šarapovová. Dosiaľ poslednou držiteľkou kalendárneho Grand Slamu je od sezóny 1988 Nemka Steffi Grafová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Serena Williamsová túži po Grand Slame