Senec víťazom Slovenského pohára vo futbale, rozhodli až pokutové kopy

TASR|8. máj 2002 o 20:46

Považská Bystrica 8. mája (TASR) - Víťazom 33. ročníka Slovenského pohára vo futbale sa stal druholigový tím VTJ Koba Senec, ktorý vo finálovom stretnutí ...

Považská Bystrica 8. mája (TASR) - Víťazom 33. ročníka Slovenského pohára vo futbale sa stal druholigový tím VTJ Koba Senec, ktorý vo finálovom stretnutí zdolal až po jedenástkovom rozstrele marsuperligový Matador Púchov 4:2, keď v riadnom hracom čase sa skončil zápas nerozhodne 1:1. Rozhodujúcu penaltu premenil Bella.

V 33-ročnej histórii Slovenského pohára sa Senec stal jedenástym tímom, ktorý získal túto trofej a prvým druholigistom v histórii. Víťaz Slovenského pohára postupuje v sezóne 2002/2003 priamo do predkola Pohára UEFA a druhého kola Slovenského pohára.

Matador Púchov - VTJ KOBA Senec 1:1 (0:0, 1:1), 2:4 na pok. kopy

Góly: 79. Breška - 49. Marek Lukáč. Rozhodcovia: Stredák - Mušák, Bartoš, ŽK: Škripec - Takáč, Hesek, striedania: 46. Krauš za Perniša, 60. Bugala za Mužlaya, 68. Kadlec za Jambora - 68. Hesek za Hevessy, 78. Antal za Takáča, 101. Koch za Rožník, 4584 divákov.

Aktívnejšie začali druholigoví Senčania, no na Volfovu strelu v úvode odpovedal vzápätí Holčík. Diváci veľa kvalitných a gólových situácií nevideli, hralo sa väčšinou v strede poľa a na bezmyšlienkovitú hru favorizovaného Púchova stačilo Sencu pozorne brániť a pristupovať k hráčom. Po dlhých minútach bez vzrušenia na oboch stranách zaujala až 39. minúta. Po dlhom výkope brankára Kollára vybojoval loptu Marek Lukáč, ktorý po faulom zaváňajúcej situácii stačil posunúť loptu na dobiehajúceho Bellu, ten však len napálil brániaceho Holčíka. V nie príliš pohľadnom prvom polčase, v ktorom dominovala bojovnosť a vyššie herné nasadenie druholigistu uzavrel streleckým pokusom Talda. Po zmene strán začali Púchovčania živšie, no paradoxne zahrmelo na druhej strane. Po odrazenej lopte za obranou Matadoru prebral loptu aktívny Marek Lukáč a bombou prestrelil bezmocného Bernadyho. Úvodný gól pozitívne ovplyvnil ďalší vývoj stretnutia a favorit z Púchova sa snažil čo najrýchlejšie vyrovnať. Po odvážnom Belákovom prieniku však Breška mieril z pätnástich metrov nad a gólový efekt nepriniesli červeno-čiernym ani dlhé lopty za obranný val papierového outsidera. Ich aktivita bola ocenená až v 79. minúte. Po nahrávke Kadleca od postrannej čiary sa šikovne uvoľnil Breška a krížnou prízemnou strelou z hranice šestnástky vsietil odchovanec nitrianskeho futbalu dôležitý gól - 1:1. Už vzápätí mohol favorit rozhodnúť o svojom víťazstve, no Taldov mäkký center položil nabiehajúci Škripec z päťky priamo do náruče Kollára. V zostávajúcom čase už oba tímy pozorne bránili a tak prišlo na rad predĺženie. V prvom predĺžení dominovali Púchovčania, ktorí fyzicky odchádzajúcich Senčanov dostali pod tlak. Do vážnejšej príležitosti sa však dostali len raz, v 96. minúte, keď Belák kolmicou do 16-ky uvoľnil Taldu, jeho prízemnú strelu však Kollár vykopol reflexívne na rohový kop. Senec odpovedal až v závere, no zo série dvoch priamych kopov nič nevyťažil. V druhej pätnásťminútovke sa zrodila jediná gólová príležitosť, ktorú mali Púchovčania. Vysokú loptu do šestnástky spätnou hlavičkou vrátil Škripec, volej Krauša však mieril vysoko nad. Na rad tak prišli penaltové rozstrely, v ktorých zvíťazili Senčania zásluhou rozhodujúcej strely Bellu. Víťaz Slovenského pohára zinkasoval okrem 600.000 SK aj klubovú prémiu pol milióna. pb fi la

Nachádzate sa tu:
Domov