Selby vyhral UK Championship a je šiestym hráčom, ktorý v jednom roku ovládol aj MS

TASR|5. dec 2016 o 12:58

Brit vo finále zdolal svojho krajana O'Sullivana.

YORK. Úradujúci majster sveta Mark Selby sa druhýkrát v kariére stal víťazom prestížneho snookerového turnaja UK Championship.

Vo finále v Yorku zdolal Ronnieho O'Sullivana 10:7, pripísal si tretí bodovaný triumf sezóny a štvrtý v kalendárnom roku, čím si upevnil vedúce postavenie v rebríčku.

Celé stretnutie:

Selby je len šiestym hráčom, ktorý uspel na svetovom šampionáte aj UK Championship v jednom kalendárnom roku.

Spoločne s O'Sullivanom, Stephenom Hendrym, Johnom Higginsom, Steveom Davisom a Markom Williamsom ako jediní zvíťazili minimálne dvakrát na každom podujatí Trojkoruny (UK Championship, Masters, MS).

"Vždy som si prial vo finále veľkého turnaja zdolať skvelého hráča, ako je Ronnie, a teraz sa mi to podarilo na Masters, majstrovstvách sveta aj UK Championship. Cítim sa úžasne," vyhlásil Selby.

Na snímke Mark Selby pózuje s trofejou majstra sveta a vlajkou klubu Leicester City, nového majstra vo futbalovej Premier League v Sheffielde 2. mája 2016.
Na snímke Mark Selby pózuje s trofejou majstra sveta a vlajkou klubu Leicester City, nového majstra vo futbalovej Premier League v Sheffielde 2. mája 2016. (Autor: TASR/AP)

Za desiate bodované prvenstvo kariéry si pripísal finančnú odmenu 170 000 libier.

"Som spokojný s mojím prístupom, fanúšikovia si museli užiť toto finále. Mark hral výborne, takže mu blahoželám," uviedol na worldsnooker.com po prvej finálovej prehre päťnásobný víťaz turnaja O'Sullivan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Snooker»Selby vyhral UK Championship a je šiestym hráčom, ktorý v jednom roku ovládol aj MS