Schmiedlová vyhrala úvodný set, na Mladenovicovú napokon nestačila

Schmiedlová sa v tejto sezóne nesmierne trápi. Už nie je ani slovenskou jednotkou - preskočila ju Dominika Cibulková.
Schmiedlová sa v tejto sezóne nesmierne trápi. Už nie je ani slovenskou jednotkou - preskočila ju Dominika Cibulková. (Autor: SITA)
Sportnet|2. júl 2018 o 20:03

Vo Wimbledone končí aj tretia Slovenka.

LONDÝN. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová podľahla 7:5, 2:6, 2:6 nenasadenej Francúzke Kristine Mladenovicovej v stretnutí prvého kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne.

Mladenovicovej vyšla odplata za vyradenie v druhom kole turnaja v čínskom Wuhane v roku 2015, Schmiedlová vtedy zvíťazila 6:4, 6:2, čo bolo ich doterajšie jediné vzájomné stretnutie.

Wimbledon 2018 - 1. kolo:

Kristina Mladenovicová (Fr.) - Karolína Schmiedlová (SR) 5:7, 6:2, 6:2

/za 112 minút/

Dvadsaťtriročnej rodáčke z Košíc Schmiedlovej, 89. v singlovom renkingu, nevyšiel ani piaty pokus o prienik do druhého kola na najstaršom grandslamovom turnaji.

V rokoch 2013 až 2016 stroskotala rovnako ako tento rok už v úvodnom kole hlavnej sútaže.

"Mladenovicová bola na úvodné kolo ťažká súperka, na grandslame si však človek nevyberie. Francúzka síce nemá optimálnu formu, no bojuje. Dnes veľmi dobre podávala i returnovala, čo rozhodlo, aj keď na jej výkone bola badať nervozita," uviedla Schmiedlová pre TASR.

"Mohla som tento zápas vyhrať alebo minimálne ju viac potrápiť, nevyužila som však šance. Mne sa nehrá na tráve najlepšie, wimbledonské kurty sú rýchle a dnes mierne pofukovalo. Podmienky však boli pre obe rovnaké. Teraz ma čakajú tri antukové turnaje v Budapešti, Bukurešti a Moskve," dodala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Schmiedlová vyhrala úvodný set, na Mladenovicovú napokon nestačila