Šatan v Slovane skončil, Krajči nevidí jeho návrat reálne

Miroslav Šatan s kapitánskym céčkom na drese Slovana je už minulosťou.
Miroslav Šatan s kapitánskym céčkom na drese Slovana je už minulosťou. (Autor: SITA)
Vojtech Jurkovič|30. júl 2013 o 21:07

Slovan vstúpi do druhej sezóny v Kontinentálnej hokejovej lige bez 38- ­ročného kapitána Miroslava Šatana. Ten sa s generálnym manažérom Slovana Marošom Krajčim nedohodol na okamžitom nástupe do prípravy so Slovanom. Šatan je zatiaľ bez zmluvy.

BRATISLAVA. Vedenie Slovana bolo so Šatanom po minulej sezóne predbežne dohodnuté, že budú pokračovať v spolupráci aj v budúcej za rovnakých podmienok.

„S Mirom som v utorok večer telefonoval. Povedal mi, že zatiaľ sa na novú sezónu v KHL necíti byť dostatočne pripravený. Preto sme sa dohodli, že Slovan s ním minimálne v úvode sezóny už nebude rátať,“ povedal generálny manažér Maroš Krajči.

Voľnosť už nedostal

Na otázku SME, či klub na rozdiel od individuálnej možnosti modelu prípravy v minulosti nevyvinul teraz na hráča časový nátlak, Krajči reagoval.

„Lenže Miro bol v plnej záťaži naposledy vlastne v novembri. Po dlhodobom zranení sme chceli, aby začal s mužstvom trénovať skôr. Aj Jágr vo svojich 41 rokoch v lete dokáže pritvrdiť.“

Krajči vyslovil pochybnosti, či Šatanovi postačujú sporadické tréningy na ľade v zámorí. „V tomto čase sa tam hráči NHL schádzajú skôr pri voľnom bagu po ľade.“

Krajči potvrdil, že Slovan už intenzívne hľadá za svojho lídra rovnocennú náhradu. Útočníka zo zahraničia, zrejme zo zámoria alebo Škandinávie.

Hecl: Bude hrať v Soči

Kamarát i spoluhráč z detstva Radoslav Hecl, s ktorým sa Šatan stal majstrom sveta v roku 2002, vylučuje, že by Šatan pomýšľal na koniec kariéry.

„Miro odišiel do Ameriky, aby si oddýchol, doliečil sa a nabral nové sily na sezónu, ktorá preňho vyvrcholí účasťou na olympiáde v Soči. Viem, že v zámorí sa trochu izoloval, málo komunikuje s priateľmi i rodinou na Slovensku. Bol vždy ctižiadostivý typ, ktorý sa dokáže vrátiť na vrchol. Podľa mňa ide zatiaľ o mediálnu bublinu na zvýšenie záujmu hokejových fanúšikov. Miro si sadne s generálnym manažérom a bude hrať za Slovan. Len by mal prísť čo najskôr.“

Rozpočet nepustí

Šéf Slovana diplomaticky pripustil, že ak by bol Šatan voľný a mal záujem, tak sa porozprávajú o ďalšej spolupráci. Myslel však skôr dlhší časový horizont, lebo v čase prípadného Šatanovho záujmu už možno nebude mať naňho miesto v rozpočte.

„V tejto sezóne návrat Šatana nevidím reálne,“ dodal Krajči, ktorý nevylučuje, že Šatan pomýšľa aj na návrat do NHL alebo časom do niektorého ďalšieho klubu KHL.

Šatan sa v minulosti jednoznačne nevyjadril, čo plánuje po skončení hráčskej kariéry. Vravel, že si vie predstaviť budúcnosť svojej rodiny v Amerike i na Slovensku.

Obidve deti sa manželom narodili v Amerike, kde si našli v okolí ich domu na Long Islande veľa kamarátov.

Okrem priority vlastnej rodiny držiteľ všetkých štyroch medailí s tímom Slovenska na svetových šampionátoch musí svoje hokejové plány zladiť s vývojom zdravotného stavu po ťažkom zranení krčných stavcov, z ktorého sa dostával takmer päť mesiacov pred majstrovstvami sveta.

Prirodzene, obavy z návratu medzi mantinely má stále najmä jeho manželka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Šatan v Slovane skončil, Krajči nevidí jeho návrat reálne