Šatan: Občas by nám pomohlo poslať na ľad zlých chlapcov

(Autor: TASR)
TASR|24. okt 2012 o 10:57

Slovanu podľa kapitána chýba typická štvrtá lajna, ktorá by "urobila na ľade rachot".

BRATISLAVA. Občas by sa zišlo poslať "zlých chlapcov" Slovana na ľad, aby trochu zamiešali karty fyzickou hrou, v tíme "belasých" sa však momentálne formácia ortodoxných hokejových "údržbárov" postaviť nedá.

Uvedomuje si to kapitán bratislavského Slovana Miroslav Šatan, ktorý bol po utorkovej domácej prehre 2:3 s jedným z ašpirantov na Gagarinov pohár CSKA Moskva sklamaný viac ako pri nedávnom čerepoveckom debakli 0:6.

Po prvej časti to nevyzeralo so slovanistami nijako ružovo, plejádou skúsených hráčov nabité CSKA hralo výborne. V strede tretiny zatlačilo "na skrutkách" viac, po jeho šanciach však gól padol až z nevinného nahodenia obrancu Marčenka.

Druhý gól pridali bratia Radulovovci, ktorí využili zaváhanie Romana Kukumberga na útočnej modrej. Nabil najproduktívnejší v KHL Alexander, zakončil Igor. "Aj keď pred gólom sme urobili dve obranné chyby, prvý gól bol taký náhodný. Psychicky sme padli a nezvládli záver tretiny - prehrávali sme o dva," komentoval Šatan.

Neregulérny gól

V druhej tretine nastavil lepší kurz prestrelením hradby tiel Višňovský, potom však prišiel najkontroverznejší moment stretnutia. Rozhodcovia stretnutia si nevšimli jasný faul na slovanistického brankára Jaroslava Janusa, do ktorého vrazil Igor Radulov a Jakov Rylov nemal problém poslať puk do opustenej bránky.

"Protestovať som mohol, ale ako všetci videli, bolo to zbytočné. Arbitri spravili chybu, nezáleží na tom, či to videli alebo nie. Ale v tom momente skôr by som povedal, že nás to naštartovalo," dodal Šatan, ktorý bol o pár chvíľ na to hráčom, ktorý prelomil bučanie a piskot domácich divákov, keď nachytal na hruškách svojho krajana Rastislava Staňu. "Ale bohužiaľ, ten jeden gól nám k spokojnosti chýbal. Škoda, že súper bol lepší práve o takýto gól."

Slovanisti zažili minulý týždeň ako bodku za výletom na klziskách súperov ťažkú prehru 0:6 v Čerepovci, reparát sa im nevydaril a zostali podľa slov Šatana ešte smutnejší.

"Mňa osobne mrzia viac prehry o gól. V Čerepovci súperovi padalo, v sezóne taký jeden zápas býva, keď nič nevyjde. Mrzí to, že súperovi ponúkneme šance my, boli tam dnes individuálne chyby. Na góly CSKA nemusel vynaložiť nadmerné úsilie, chybami sme im to darovali a sťažili si zápas," reagoval Šatan, ktorého družina dopadla proti dvom horúcim ašpirantom na Gagarinov pohár Dinamu i CSKA Moskva podobne - s jednogólovou prehrou po vyrovnanom priebehu.

"Tieto tímy vyčnievajú preto, lebo majú vo svojom kádri nahromadenú hráčsku kvalitu a vedia využívať chyby."

Slovan nemá také typy hráčov

V druhej tretine sa miestami zaiskrilo, napätý priebeh schytal aj sám Šatan, ktorého neváhali Moskovčania pricviknúť na mantinel. V takýchto vypätých chvíľach by sa "šiklo" využiť v NHL etablovaný koncept s "vypustením" štvrtej lajny bitkárov, aby trochu urobila poriadok na ľade.

"Chýba nám taká typická štvrtá lajna, nemáme takú tú klasickú kanadskú štvrtú, ktorá by plnila funkciu vnášania energie do zápasu. Chlapci hrajú dobre, ale predsa len európskym štýlom. Potrebovali by sme také typy, ktoré keď je mužstvo na tom horšie, vykorčuľujú, urobia rachot, trochu začnú hrať do tela a vyburcujú tím. Takto musíme túto prácu robiť všetci. Typologicky na takúto formáciu nemáme hráčov."

[content type="video" source="youtube" id="fRBqt_H5c1M?list=UUwJ3S2Ix7aI1BhHexDJlmEg&hl=sk_SK" width="490" height="276"][/content]

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Šatan: Občas by nám pomohlo poslať na ľad zlých chlapcov