Šašinka chce svojimi gólmi pomôcť Popradu k postupu medzi elitu

Útočník Jakub Šašinka sa znovu vrátil do popradského mužstva.
Útočník Jakub Šašinka sa znovu vrátil do popradského mužstva. (Autor: Marián Dic)
Marián Dic|4. apr 2018 o 00:00

Počas zimnej prestávky vystužila káder druholigistu jedna staronová tvár.

POPRAD. Počas zimnej prestávky vystužila káder ambiciózneho popradského druholigistu jedna staronová tvár, ktorou je kanonier Jakub Šašinka.

Tento odchovanec ostravského Baníka bol pri svojom prvom pôsobení pod Tatrami dôležitým článkom najmä kvôli tomu, že mužstvu pomohol svojimi ukážkovými gólmi a umením vo finálnej fáze k dôležitým víťazstvám.

Po návrate domov na sever Moravy, kde účinkoval v prvom tíme Baníka Ostrava, sa po roku a pol vrátil, aby popradskému mužstvu pomohol k dosiahnutiu vytúženého postupu do Fortuna ligy.

S 22-ročným českým útočníkom sme sa pozhovárali nielen na tému jeho návratu do Popradu.

Čo vás priviedlo k myšlienke znova to vyskúšať v Poprade?

„V minulosti sa mi v tomto klube darilo a cítil som sa tu veľmi dobre. Rozhodnutie prísť znova na hosťovanie do Popradu považujem za správny krok posunutia sa v mojej hráčskej kariére ešte vyššie. Po príchode do mužstva začiatkom tohto roka som sa presvedčil, že v kabíne sa nachádzajú nielen skúsení hráči, ale aj niekoľko nových chlapcov. Keďže tím bojuje o postup do Fortuna ligy, toto je pre mňa akýmsi impulzom, aby som svojou hrou a skúsenosťami pomohol k dosiahnutiu niekoľkoročného vytúženého cieľa.“

V mužstve sa v súčasnosti stretávate s poprednými a známymi hráčmi najmä zo Slovenska. Ste presvedčený, že aj táto skutočnosť vás môže posunúť herne a výkonnostne ešte viac nahor?

„Určite. Popri nich by som chcel načerpať ďalšie množstvo skúseností, čo je pre mňa správnou motiváciou k dosiahnutiu želaného triumfu. V prvom rade je ale pre mňa základnou úlohou pravidelne odvádzať poctivú prácu a pomáhať mužstvu svojimi gólmi. Uvedomujem si, že všetci v klube majú jediný cieľ, a to dosiahnuť postup do najvyššej súťaže.“

Pociťujete náklonnosť nielen zo strany vedenia klubu, ale aj fanúšikov, ktorí vás už dobre poznajú?

„Keď sa vrátim k vlaňajšiemu účinkovaniu v domácom Baníku Ostrava, štart do tohto ročníka sme mali perfektný, keďže sme všetkých súperov po prvých dvoch kolách zaskočili umiestnením na čele tabuľky. Celé mužstvo v podvedomí pevne verilo, že aj v nastávajúcich zápasoch budeme v tomto trende pokračovať aj naďalej, no to sa bohužiaľ nepotvrdilo. Pomerne rýchlo prišiel pád a forma mužstva klesala nadol. Práve táto negatívna skutočnosť v ďalšom priebehu jesene podlomila hráčom kolená a ocitli sme sa v zostupových vodách. Táto nepríjemná situácia ma veľmi mrzí, no na druhej strane verím, že príchodom nového majiteľa sa celkový stav v jari zlepší a mužstvo sa zachráni v lige, do ktorej patrí. Čo sa ale týka terajšieho pôsobenia v Poprade, tu je stav úplne iný ako doma na Morave a pre mužstvo a klub som i naďalej veľmi cenným hráčom.

Čo sa v najväčšom rozsahu podpísalo na vašom ďalšom odchode z Ostravy?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šašinka chce svojimi gólmi pomôcť Popradu k postupu medzi elitu