Santos chce, aby Pelé nastúpil na MS klubov

TASR|4. aug 2011 o 10:05

Legendárny brazílsky futbalista Pelé by sa v decembri mohol predstaviť na trávniku počas majstrovstiev sveta klubov.

RIO DE JANEIRO. Legendárny brazílsky futbalista Pelé by sa v decembri mohol predstaviť na trávniku počas majstrovstiev sveta klubov FIFA. Účasť už 70-ročného velikána svetového futbalu podľa denníka Folha de Sao Paulo plánuje v jeho domovine klub Santos FC.

Brazílsky klub, ktorý je víťazom uplynulého ročníka Pohára osloboditeľov a získal preto miestenku na prestížnom turnaji v Japonsku, bude čeliť slávnemu FC Barcelona i majstrovským zástupcom z ďalších kontinentov.

Nápad s Pelého účasťou pochádza vraj z hlavy Luisa Alvara de Oliveira Ribeiro. Pelému sa vraj myšlienka pozdáva, no pred turnajom vraj musí potrénovať. Práve v drese Santosu sa stal počas hráčskej kariéry víťazom Copy Libertadores i Intercontinental Cupu v rokoch 1962 a 1963. S Brazíliou získal zlato na majstrovstvách sveta 1958, 1962 i 1970.

Hoci všeobecne sa v krajine o Pelého štarte hovorí ako o žarte, marketingový riaditeľ klubu Armenio Neto potvrdil, že to vôbec nie je vylúčené. Iniciatíva pritom zapadá do stratégie Santosu posilniť vzťahy s najväčšou postavou klubovej histórie. Konečné slovo bude mať vo veci tréner Muricy Ramalho.

Nachádzate sa tu:
Aktuálne témy»Južná Amerika»Santos chce, aby Pelé nastúpil na MS klubov