Sagana čaká prvý štart v novom drese. Veľmi sa teším, vraví

Petra Sagana čaká prvý štart v drese nového tímu.
Petra Sagana čaká prvý štart v drese nového tímu. (Autor: Facebook Petra Sagana)
SITA|5. feb 2015 o 14:17

Na Okolo Kataru bude mať slovenský cyklista stopercentnú podporu tímu.

DAUHA. Už len dva dni zostávajú do súťažnej premiéry Petra Sagana v drese cyklistického tímu Tinkoff-Saxo. Na 6-etapové preteky Okolo Kataru (8.- 13. 2.) posiela družstvo silnú zostavu na čele s novým lídrom Saganom.

Okrem slovenského rýchlika v nej figurujú Poliak Maciej Bodnar, Dáni Mati Breschel, Michael Morkov a Christopher Juul-Jensen, ako aj Rusi Pavel Brutt, Ivan Rovnyj a Nikolaj Trusov. Tí všetci by mali Saganovi vo zväčša rovinatých etapách s vysokou pravdepodobnosťou bočného vetra kryť chrbát a pripravovať mu pozície na záverečné špurty.

Bude mať víťazné ambície

"Peter Sagan je naším lídrom a budeme ho stopercentne podporovať. Preteky Okolo Kataru sú pre neho debutom v našom tíme a všetci si dobre uvedomujeme, že budú veľmi dôležité. Nie je pochýb o tom, že Sagan bude mať víťazné ambície v koncovkách etáp, ale vzhľadom na 10 km dlhú časovku bude zaujímavý aj boj o popredné priečky v celkovej klasifikácii," cituje tímový server Tinkoff-Saxo jedného zo športových riaditeľov Tristana Hoffmana.

"Absolvoval som preteky v Katare pred troma rokmi a tiež to bol vtedy môj štart do sezóny. Myslím si, že je to vhodný začiatok pre mňa aj teraz novom drese Tinkoff-Saxo. Veľmi sa teším," povedal Sagan.

Silná konkurencia

Preteky Okolo Kataru sú v hlavnom cyklistickom kalendári UCI od roku 2002 a sú výrazne profilované pre tímy so silnými šprintérmi. Aj v tomto roku sa v piatich zo šiestich etáp očakáva hromadný dojazd pelotónu.

"Ak sa pozriem na našu zostavu, som optimista. Najmä dvojica Michael Morkov a Matti Breschel je veľmi rýchla a môže pripraviť pozíciu pre Sagana až do úplného konca etapy. Breschel je druhý muž celkovej klasifikácie z roku 2005," podotkol Hoffman.

Okrem Petra Sagana či minuloročného víťaza Nikiho Terpstru (Etixx Quick-Step) sa očakáva účasť ďalších šprintérov. Patria medzi nich Nór Alexander Kristoff (Kaťuša), Francúzi Arnaud Démare (FDJ.fr), Nacer Bouhanni (Cofidis) či Nemci Marcel Kittel ((Giant-Alpecin), Gerald Ciolek (MTN-Qhubeka) alebo Austrálčan Heinrich Haussler (IAM Cycling).

Preteky Okolo Kataru sa začnú v nedeľu 8. februára etapou z Dukhanu do Sealine Beach (136 km) a vyvrcholia v piatok 13. februára 6. etapou s cieľom v hlavnom meste Dauhe (124,5 km).

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagana čaká prvý štart v novom drese. Veľmi sa teším, vraví