Safinová vystrieda S. Williamsovú na poste jednotky

SITA|8. apr 2009 o 23:22

Stredajšia šokujúca prehra Američanky Sereny Williamsovej v úvodnom kole tenisového turnaja v španielskej Marbelle s Češkou Klárou Zakopalovou ju bude stáť post svetovej jednotky.

ST. PETERSBURG.

Ako uvádza vo svojom vyhlásení vedenie WTA Tour, S. Williamsovú vystrieda na vrchole ženského rebríčka k 20. aprílu Ruska Dinara Safinová. Mladšia sestra Marata Safina sa oficiálne stane 19. ženou a druhou Ruskou, ktorá sa stane líderkou svetového počítačového poradia. Safinová bola finalistkou Roland Garros 2008 a Australian Open 2009 a tiež olympijského turnaja v Pekingu.

Desaťnásobná grandslamová šampiónka S. Williamsová podľahla vo svojej sezónnej premiére na antuke v Marbelle Zakopalovej za 89 minút 4:6, 6:3, 1:6. Finalistka nedávneho turnaja kategórie Premier Mandatory v Miami bola v tomto súboji opäť limitovaná zranením ľavého stehenného svalu, ktorý mala zabandážovaný. "Mrzí ma táto prehra. Chcela som hrať svoj najlepší tenis, ale zranenie mi to nedovolilo," konštatovala S. Williamsová.

Dvadsaťsedemročná Zakopalová, ktorej patrí v rebríčku WTA Tour až 95. pozícia, vyhrala pred stredajším súbojom so Serenou Williamsovou len dva zápasy v hlavnej súťaži na turnajoch hlavného okruhu v tomto kalendárnom roku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Safinová vystrieda S. Williamsovú na poste jednotky