Dvojkajak vo finále neprekvapil, strelci na EH skončili v kvalifikácii

Patrik Jány.
Patrik Jány. (Autor: TASR)
TASR|23. jún 2023 o 14:55

Slovenským športovcom sa príliš nedarilo.

BRATISLAVA. Slovenský dvojkajak v zložení Katarína Pecsuková, Bianka Sidová obsadil vo finále na 500 m na Európskych hrách deviate miesto.

Za víťazným domácim poľským tandemom Karolina Najová, Anna Pulawská zaostal na jazere Kryspinoo takmer o päť sekúnd. Po polovici trate figurovali Slovenky na šiestej priečke, no v závere si pohoršili o tri pozície.

"Finále bolo strašne ťažké. Prvú polovicu sme chceli zájsť tak, aby nám to vo vysokom tempe vydržalo čo najdlhšie. Celkom dobre sa nám darilo držať tempo, až na poslednú stovku. Tam sme strašne stuhli," priznala podľa olympic.sk Pecsuková, ktorá má vo svojej zbierke striebro z OH mládeže v Buenos Aires 2018.

Slováci sa v piatok predstavili v Poľsku v siedmich športoch a okrem stolných tenistov Ľubomíra Pišteja s Barborou Balážovou sa im príliš nedarilo.

Martin Matúšek a Sára Šimeková nepostúpili v športovom lezení do finále disciplíny lead. Matúšek skončil v piatkovom semifinále v Tarnówe na poslednom 18. mieste, Šimeková obsadila 17. priečku.

Reprezentantka v boxe Miroslava Jedináková vypadla v kategórii do 60 kg v úvodnom kole. S Írkou Kellie Harringtonovou prehrala na body, keď štyria z piatich rozhodcov pridelili víťazstvo olympijskej šampiónke.

V akcii boli aj športoví strelci, no tiež neuspeli. Patrik Jány a Štefan Šulek nepostúpili z kvalifikácie vo vzduchovej puške 10 m. Jány obsadil nástrelom 627,8 bodu 17. miesto, Šulek mal o dva body menej a skončil 27.

Darilo sa iba Kamile Novotnej, ktorá zabojuje o medaily. V piatkovej kvalifikácii disciplíny vzduchová puška 10 m obsadila 6. miesto výkonom 629,8 b.

Najlepší výkon predviedla Talianka Sofia Ceccarellová (633,0). Finále je na programe už v piatok od 16.30 h.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Dvojkajak vo finále neprekvapil, strelci na EH skončili v kvalifikácii