Futbalový Slovan prehral druhý zápas za sebou, nestačili mu ani dva góly

Ilustračná fotografia zo zápasu Slovan Bratislava - Ružomberok.
Ilustračná fotografia zo zápasu Slovan Bratislava - Ružomberok. (Autor: SITA)
Sportnet|5. máj 2019 o 17:10

Slovanisti neuspeli v Ružomberku.

Fortuna liga - skupina o titul, 7. kolo

Ružomberok - Slovan Bratislava 3:2 (2:1)

Góly: 16. Gerec, 45.+ Mustedanagič, 72. Qose - 7. Holman, 87. Ljubičič

ŽK: 27. Mustedanagič, 66. Jonec, 82. D. Kružliak - 47. Holman, rozhodovali: Kráľovič - Vorel, Jenčura, 1448 divákov

Ružomberok: Macík - Čurma, J. Maslo, D. Kružliak, Jonec - Qose, Takáč - Kostadinov (75. Jedinák), Mustedanagič (85. M. Kochan), Gál-Andrezly - Gerec (78. R. Kružliak)

Slovan Bratislava: Šulla - Apau, Bajrič, Guzmics, Stangl (58. Medvěděv)- Ljubičič - Holman (68. Ratao), Dražič - Čavrič (75. Strelec), Šporar, Moha

RUŽOMBEROK. Futbalisti MFK Ružomberok zdolali bratislavský Slovan 3:2 v zápase 7. kola skupiny o titul najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy.

Pod Čebraťom začali lepšie hostia, ktorí sa gólom Dávida Holmana ujali vedenia už v siedmej minúte duelu. Náskok zverencom Martina Ševelu ale dlho nevydržal.

V 16. minúte vyrovnal Štefan Gerec a v nadstavenom čase prvého dejstva poslal domácich do vedenia Zinedin Mustedanagič.

Ružomberok aj po zmene strán pokračoval v dobrom výkone a v 72. minúte prekonal brankára Michala Šullu prudkou strelou z hranice šestnástky Kristi Qose.

Jeho presný zásah sa napokon ukázal byť víťazným, pretože v závere stretnutia už len upravil na konečných 2:3 z pohľadu hostí Marin Ljubičič.

Liptáci tak získali mimoriadne cenné tri body, vďaka ktorým sa dostali na priebežnú tretiu pozíciu, ktorá zaručuje účasť v pohárovej Európe.

Zaujímavosťou je, že aj pred pätnástimi dňami sa v konfrontácii týchto dvoch klubov zrodil výsledok 3:2, vtedy však na Tehelnom poli triumfovali hráči Slovana Bratislava.

Hlasy po stretnutí

David Holoubek, tréner Ružomberka: "Prvý polčas zniesol vysoké futbalové parametre. Škoda, že také nasadenie a tempo sa nám nepodarilo udržať počas celého stretnutia. Prvý polčas nás stál veľa síl, v druhom sme už neboli takí kvalitní.

Bolo vidieť, že ani fyzicky sme to nezvládali. Súper nás svojou kvalitou zatlačil do hlbokého obranného bloku a už sme neboli nebezpeční. Prvá polovica ma však bavila, nielen preto, že sme viedli 2:1. Takéto zápasy majú pre náš tím i pre mňa ako trénera veľký zmysel. Som veľmi rád, že sme vyhrali."

Martin Ševela, tréner Slovana: "Mali sme dobrý vstup do zápasu, aj sa nám podarilo otvoriť skóre po peknej krídelnej akcii. Treba tiež spomenúť, že súper predtým nastrelil žrď. Prvý polčas mal vysokú kvalitu zásluhou oboch mužstiev, čo sa týka hry, tempa, intenzity a hlavne kvality.

Proti nám hrala efektivita, pretože také šance, aké mali Moha, Dražič, Čavrič, na päťke musíme premieňať. Opäť je to o efektivite. Keď nedáte góly z takýchto príležitostí, nemôžete pomýšľať na víťazstvo. Na prestávku sme odchádzali s nepriaznivým výsledkom 1:2. V druhom polčase sme sa snažili dobyť bránku súpera, ten bol však húževnatý, kompaktný, takže nebolo jednoduché sa presadiť. Šance, ktoré boli, pochytal domáci brankár."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Futbalový Slovan prehral druhý zápas za sebou, nestačili mu ani dva góly