Polášek: Ak postúpime do finále, musím sa opäť sťahovať. Urobím to rád

Filip Polášek (vpravo) a Ivan Dodig na Wimbledone 2019.
Filip Polášek (vpravo) a Ivan Dodig na Wimbledone 2019. (Autor: PROFIMEDIA)
Viktor Kiššimon|10. júl 2019 o 14:29

Slovenský tenista je v semifinále Wimbledonu.

Rozhovor pre denník SME

Presne pred rokom hral na dvorci v Brne na turnaji s dotáciou 15-tisíc dolárov. Na turnaji kategórie Futures si zahral vo finále. Po dvanástich mesiacoch je jediný krok od iného finále. Grandslamového. Vo Wimbledone.

Ako prvý Slovák v histórii sa dostal na turnaji veľkej štvorky do semifinále štvorhry. „Je to príjemné. Ale prvý finalista znie predsa len lepšie, nie?,“ žartoval FILIP POLÁŠEK v rozhovore pre SME.

Štvrťfinále proti novozélandsko-holandskej dvojici Daniell, Koolhof vám vyšlo výborne. Vyhrali ste 3:0 na sety a jediné menšie zaváhanie prišlo v druhom sete, keď ste za stavu 5:4 neúspešne podávali na zisk setu. Bol to vás najlepší zápas na turnaji?

Bol to veľmi dobrý zápas, od začiatku sme boli lepší. A nesúhlasím, že moje stratené podanie za stavu 5:4 v druhom sete bolo zaváhaním.

V tej hre som za stavu 30:30 podal druhé podanie rýchlosťou 190 kilometrov za hodinu, ale súper mi to zázračne nechytateľne vrátil a so šťastím vyhrali gem. Ale potom sme ich v tajbrejku k ničomu nepustili.

Pamätáte sa na prvý pocit po premenenom mečbale a postupe do semifinále Wimbledonu?

Pamätám. Bol veľmi príjemný, ale trval asi tri a pol sekundy. Turnaj sa ešte nekončí a aj s partnerom sme si povedali, že sa musíme sústrediť na najbližší zápas. Na oslavy bude ešte veľa času.

Prvé kolo ste mali rozložené do dvoch dní a na päť setov. Odvtedy s chorvátskym spoluhráčom Ivanom Dodigom šliapete ako hodinky. Sadli ste si?

Sadli sme si herne aj ľudsky. Pomáha nám, že obaja tu máme so sebou veľký tím. Ja som nikdy nemal na turnaji toľko ľudí ako teraz. Je tu môj tréner Erik Csarnakovics, priateľka Karin a ešte kamarát. Vytvorila sa skvelá pohoda, ktorá sa prenáša aj na dvorec.

Niektoré deblové páry spolu trávia všetok čas na turnaji, iné sa stretnú len na zápase. Do ktorej kategórie patríte vy?

To závisí. Napríklad vo Wimbledone sa mimo kurtu veľmi nevidíme, pretože nebývame v oficiálnom hoteli.

Ale na predchádzajúcom turnaji v Antalyi to bolo opačne.

Bývali sme na rovnakom mieste, trávili sme spolu veľa času a mali sme možnosť dobre sa spoznať.

Pred Wimbledonom ste riešili problém s ubytovaním. Ako v Londýne bývate?

To bolo nepríjemné, dva týždne vopred som mal cez službu airbnb rezervované pekné ubytovanie, ktoré mi však ráno v deň príchodu do Londýna majiteľ bytu zrušil. Bol som veľmi nahnevaný.

Priznajte, koľkokrát ste už menili dátum odletu z Londýna domov?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Polášek: Ak postúpime do finále, musím sa opäť sťahovať. Urobím to rád