Čelil deviatim penaltám v sezóne, za chrbát mu neprešla žiadna lopta

Marek Hudák, brankár OŠK Kapušany.
Marek Hudák, brankár OŠK Kapušany. (Autor: V. Zamborský)
Ján Miroľa|15. máj 2024 o 10:57

Marek Hudák podáva bravúrne výkony.

Stane sa z neho rekordér minimálne na Slovensku? Ak áno, kto ďalší bude potom o ňom vedieť, okrem tých, ktorí sú akokoľvek zainteresovaní vo futbalovom dianí okresov Prešov a Sabinov?

Každopádne MAREK HUDÁK (23), brankár OŠK Kapušany, účastníka 8. ligy ObFZ Prešov, si zaslúži pozornosť médií už teraz - a to za zatiaľ stopercentnú úspešnosť zoči voči realizátorom pokutových kopov.

Ešte sa patrí odtajniť magické číslo, ktoré ho v tejto chvíli charakterizuje. Spomenutý gólman nedostal v sezóne 2023/24 z deviatich pokusov súperov žiaden gól. Päťkrát vynikol v ligových zápasoch, štyri razy v dueloch Letného pohára ObFZ Prešov 2023. O tejto jeho vizitke, ako aj o niektorých ďalších témach, sme po uplynulej nedeli „hodili reč“...

Marek, vy nám hneď na úvod prezradíte recept na úspech a my vás už ďalšími otázkami otravovať nebudeme. Súhlasíte?

To nie, tajomstvo úspechu si nechávam pre seba, to by na mojom mieste asi urobil každý.

Tak inak... Ste mladý, bez záväzkov, máte kopu času študovať, kto zo súperov ako kope. Pravda?

Nikdy v živote som žiadneho strelca neštudoval. Všetko vyplýva z danej situácie. Rozhodujúca je približne tá jedna minúta, počas ktorej si protihráč postaví loptu na biely bod, ja si vypočujem poučenie od rozhodcu, až po samotný pokus.

Povedal by som, že je to hra mysle a minútové skúmanie strelca, čo mi v tomto ročníku celkom vychádza. Na druhej strane si uvedomujem, že každá séria sa raz musí skončiť. Pred nami je ešte päť kôl, veľmi by ma potešilo, keby som čo najviac pomohol k čo najlepšiemu umiestneniu.

Poďme po poriadku. Ktorí súperi sa proti vám nepresadili?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Čelil deviatim penaltám v sezóne, za chrbát mu neprešla žiadna lopta