Na Petržalku sa snažím roky zabudnúť, teraz nás Weiss neprekvapí, vraví škótsky novinár

Tréner Celticu Glasgow Brendan Rodgers.
Tréner Celticu Glasgow Brendan Rodgers. (Autor: Reuters / PA)
Titanilla Bőd|16. sep 2024 o 10:15

Atmosféra v Celtic Parku je špecifická.

Prvý zápas v ligovej fáze Ligy majstrov odohrajú futbalisti Slovana Bratislava na ihrisku Celticu Glasgow.

Škótsky redaktor nezávislého fanzinu Not The View GERRY DUNBAR hovoril v rozhovore pre Sportnet o očakávaniach, posilách, ako aj o slovenskej stope v Celtic Parku.

Aké sú vaše očakávania pred štartom novej sezóny Ligy majstrov?

Väčšina fanúšikov sa teší na to, že v tejto sezóne budeme konkurencieschopní v Lige majstrov, ale sme aj realisti a vieme, že to bude výzva.

Radi považujeme Celtic za veľkoklub, no hoci sme na domácej pôde boli veľmi úspešní, v Európe sme často nesplnili očakávania.

Nebolo to tak dávno, že Celtic Park bol obávané dejisko pre každý hosťujúci tím, bez ohľadu na jeho reputáciu. V posledných rokoch sme to však stratili, takže je čas to znovu nastoliť. Ako obvykle, sme opatrní optimisti.

Čo si myslíte o novom formáte súťaže?

Každý fanúšik Celticu miluje európsky futbal. Teším sa na to, že sa Celtic stretne s ôsmimi rôznymi mužstvami. Aspoň dva zápasy hráme so súpermi s podobným koeficientom, takže máme šancu získať niekoľko bodov.

Je jasné, že súťaž potrebovala zmenu, keďže už začínala byť trochu zatuchnutá. Budú však tieto zmeny dostatočné, aby sa zmenilo aj to, ktoré kluby sa dostanú do ďalších fáz a zarobia si tak najviac peňazí? UEFA iste spraví všetko preto, aby ochránila veľké kluby a veľké ligy.

Čo čakáte od stretnutia so Slovanom, výsledkovo či herne?

Doma privítame Slovan, Lipsko, Bruggy a Young Boy Bern. V týchto zápasoch sa budeme snažiť získať čo najviac bodov.

So Slovanom hráme prvý zápas a určite ho chceme vyhrať. Slovan mal zopár dobrých výsledkov v kvalifikácii, no pri všetkej úcte k jeho súperom, ani v jednom dueli sa nemusel popasovať s veľkým a hlučným davom a zároveň so silným súperom.

Znie to trochu ako klišé, ale atmosféra v Celtic Park u dokáže byť veľmi špecifická. Ak Celticu sa bude od začiatku dariť a dokáže udržať divákov v zápase, bude to náročný večer pre Slovan. Celtic hrá útočný futbal a nemyslím si, že by sa na tom niečo zmenilo v tomto zápase.

Je ťažké získať vstupenky na zápas Celticu a Slovana?

Celtic má 53-tisíc držiteľov permanentky, tí majú predkupné právo na lístky na Ligu majstrov. Nepredané vstupenky sa potom presunú do predaja pre verejnosť. Nemyslím si však, že ich bude veľa.

Je to náš prvý zápas v tejto súťaži, mužstvo hrá dobre a celkovo nálada je optimistická, takže bude ťažké sa dostať na tento zápas. Kapacita štadióna je pre tieto stretnutia okolo 60-tisíc divákov a očakávam, že bude vypredané.

Koľko stoja lístky do Celtic Parku na Ligu majstrov? Ste spokojní s politikou predaja vstupeniek v klube?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Na Petržalku sa snažím roky zabudnúť, teraz nás Weiss neprekvapí, vraví škótsky novinár