Rozhlasová ikona Jarkovský sa zrejme vráti. Pre hokejový šampionát

Legendárny rozhlasový reportér Jozef Jarkovský v pracovnom nasadení.
Legendárny rozhlasový reportér Jozef Jarkovský v pracovnom nasadení. (Autor: Peter Jesenský)
Daniel Dedina|4. aug 2018 o 00:00

Majstrovstvá ho lákajú. Dá si kávu a do dvoch minút je v Steel Aréne.

KOŠICE. Legendárny rozhlasový reportér Jozef Jarkovský, ktorý svojho času vyspovedal aj Wayna Gretzkeho, sa na budúcoročný svetový šampionát v ľadovom hokeji teší o to viac, že Slováci budú hrať v jeho „obývačke“.

Rozhodnutie o zaradení Slovenska na 83. MS v hokeji do základnej skupiny, ktorej dejiskom budú Košice, vyvolalo veľkú polemiku.

Mnohí súhlasne kývali hlavou, keďže pri predchádzajúcom šampionáte na Slovensku v roku 2011 hrali Slováci len v Bratislave.

Našli sa však aj odporcovia, ktorí poukazovali najmä na nižšiu kapacitu Steel Arény (8 347 miest) v porovnaní so Zimným štadiónom Ondreja Nepelu v hlavnom meste (10 055 miest).

Jozef Jarkovský považuje zvolené riešenie za správne.

„Som veľmi rád, že sa to podarilo. V roku 2011 Košičania veľmi túžili po tom, aby sa tu slovenská reprezentácia predstavila aspoň v niekoľkých zápasoch. Vtedy to nevyšlo, takže je len logickým vyústením, že sa tak stane o rok,“ vraví muž s ikonickým hlasom.

Výborná atmosféra, skvelé mužstvá

O východniaroch sa vraví, že sú vášniví a temperamentní.

Právom sa preto očakáva, že aj také ľadové dobrodružstvo, akým sú MS v hokeji, premenia na festival emócií.

„Atmosféra bude veľmi zaujímavá. Nepochybujem o tom, že záujem o lístky budú enormný a niekoľkonásobne prekročí kapacitu zimáka,“ tvrdí s tisícpercentnou istotou v hlase Jarkovský.

Do Košíc zavíta v máji budúceho roka absolútna svetová špička. Súpermi Slovenska budú výbery Kanady, USA, Fínska, ale i Nemecka, Dánska, Francúzska a Veľkej Británie.

„Sú to skvelé mužstvá, vidieť na vlastné oči Kanadu či USA je niečo výnimočné. A tým, že majstrovstvá začnú o čosi neskôr (10. mája, pozn. red.), na súpiskách tímov bude plno hokejových hviezd. Fanúšikovia sa rozhodne majú na čo tešiť.“

Štvrťfinále? Už by bolo načase

Hokejové MS budú aj vec prestíže a reklamy pre našu krajinu. To najpodstatnejšie sa ale bude odohrávať na ľade.

Nakukneme po šiestich rokoch znova do štvrťfinále? Vo vyraďovacej fáze sme naposledy hrali ešte v roku 2013, na šampionáte vo Švédsku a Fínsku.

„Mohol by to byť zlomový rok. Aj keď je pravda, že doma málokto býva prorokom. Len si spomeňme ako Švédi v roku 2013 prelomili 27-ročné zlaté domáce prekliatie. Nedá sa dopredu predpovedať, ako dopadneme, závisí to od mnohých faktorov. Ale verím, že s podporou žičlivého košického publika by sa našim mohlo podariť postúpiť do štvrťfinále. Už by aj bolo načase,“ tvrdí rozhlasová legenda.

Svojho času jeden nevidiaci poslucháč Jozefovi Jarkovskému pri osobnom stretnutí povedal, že ním komentovaný hokejový zápas jednoducho videl...

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rozhlasová ikona Jarkovský sa zrejme vráti. Pre hokejový šampionát